Elítélte Trump a portlandi késes támadást

2017. május 29. 22:54

Egy fehér felsőbbrendűséget hirdető férfi egy hidzsábot viselő lányt inzultált az amerikai, oregoni Portlandben. A lány védelmére kelő három férfit megkéselte, ketten belehaltak a támadásba. Donald Trump amerikai elnök elítélte a támadást.

2017. május 29. 22:54

Donald Trump elnök hétfőn elítélte a hét végén az oregoni Portlandben elkövetett, rasszista hátterűnek tartott halálos késeléseket.

Az elnök Twitter-bejegyzésben elfogadhatatlannak nvezte a történteket. „Az áldozatok a gyűlölettel és a türelmetlenséggel szálltak szembe, nevüket imádságunkba foglaljuk” – fogalmazott üzenetében  Donald Trump. 

Szombat hajnalban az Oregon államban lévő Portlandben egy azóta őrizetbe vett férfi, Jeremy Joseph Christian, egy vonaton inzultált egy hidzsábot (kendőt) viselő 16 éves fiatal lányt. Szemtanúk szerint azt kiáltotta oda neki, hogy „nincs helyed a mi országunkban” és „minden muszlimnak meg kell halnia”.

Három férfi a lány védelmére kelt, mire Joseph Christian megkéselte őket: ketten meghaltak, a 21 éves harmadik áldozatot súlyos sérülésekkel, válságos állapotban, kórházban ápolják.

Az egyik halálos áldozat, az 53 éves Rick Best, négy gyermeket nevelő háborús veterán, a másik pedig Taliesin Namkai Meche tavaly diplomázott, 23 éves közgazdász volt. Az elkövetőt letartóztatták, s nyilvánosságra került az is, hogy a szélsőséges, a fehér felsőbbrendűséget hirdető 35 éves  férfi nem volt ismeretlen a rendőrség előtt.

A tragédia nagy visszhangot keltett az Egyesült Államokban. Kate Brown, Oregon állam kormányzója „szívszorítónak nevezte a történteket, a városban több mint ezren virrasztottak a meggyilkoltak emlékére és családjaik megsegítésére gyűjtés kezdődött.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. május 30. 08:37
Hogyhogy? Biztos felfogta, hogy mi történt? Ilyenkor trükkös kérdésekkel kell ellenőrizni a tudati állapotát. Hanyadika van, mi a neve stb....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!