Oláh Emese: Kolozsvár új alpolgármestere

2017. április 04. 15:07

Beiktatták Kolozsvár új alpolgármesterét: a Romániai Magyar Demokrata jelölt, Oláh Emese kapta a megüresedett posztot.

2017. április 04. 15:07

A kolozsvári önkormányzati testület keddi ülésén beiktatták alpolgármesteri tisztségbe a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjét, Oláh Emesét. A tisztség a korrupciós ügyben vizsgálat alatt álló Horváth Anna lemondásával üresedett meg. 

Oláh Emese az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt helyi képviselőinek támogatásával foglalhatja el az alpolgármesteri tisztséget. Az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének közleménye szerint a jogász-politikus kijelentette: azt tekinti legsürgetőbb feladatának, hogy újra megnyissa azokat a csatornákat, amelyeken keresztül a kolozsvári magyarok elérhetik a városházi adminisztrációt.

„A lehető legrövidebb időn belül újraindítjuk a fogadóórákat, és igyekszünk megoldást találni a betelefonálós tanácsadás újraindítására is” – idézte a közlemény Oláh Emesét.

(MTI)

*

Bár cikkünkben jól írtuk, a címben tévesen Oláh Annának neveztük Oláh Emesét. A hibát javítottuk. A figyelmetlenségért elnézést kérünk Oláh Emesétől és olvasóinktól is.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. április 04. 16:14
Sok sikert kívánok neki a munkájához!
Scarecrow
2017. április 04. 16:08
...de kicsoda Oláh Anna...?
Scarecrow
2017. április 04. 16:02
...és ki Oláh Anna...?
Akitlosz
2017. április 04. 15:43
Egy halom romániai településnek van magyar alpolgármestere, például Nagyváradon is volt, de ők csak amolyan díszmagyarok, nem érnek el a magyarok számára semmit. Azt sem tudják elérni, hogy magyar nyelvű település- utcanévtáblák, feliratok is legyenek pedig erre még törvény is van. El vannak mint a befőtt a jó kis állami állásban, a románok meg kipipálják, hogy náluk milyen rendezettek a nemzetiségi viszonyok, hiszen még alpolgármesterek is lehetnek a magyarok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!