Tuzson szerint egy fokkal biztonságosabb lett Magyarország

2017. március 08. 08:23

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár leszögezte: senki nem jöhet be az ország területére úgy, hogy biztonsági szempontból ne vizsgálnák meg.

2017. március 08. 08:23

Egy fokkal biztonságosabb lett Magyarország – mondta az M1 aktuális csatornán a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán a bevándorlási szabályok megerősítéséről szóló törvénymódosítási javaslat elfogadásáról.

Tuzson Bence hozzátette: a fizikai megerősítés mellett jogi megerősítésről is szó van. Felidézte: eddig 4 hétig lehetett várakoztatni a migránsokat a tranzitzónában, akik gyakran migránspárti szervezetek segítségével „jogalap nélküli” fellebbezéseket nyújtottak be. Ezáltal az ügyük bírósági szakba került, amiért be kellett őket engedni az ország területére és el is tűntek onnan. Hozzátette: ennek véget kell vetni és minden eljárást a tranzitzónában kell lefolytatni. Leszögezte: senki nem jöhet be az ország területére úgy, hogy biztonsági szempontból ne vizsgálnák meg.

Az államtitkár kijelentette: Magyarország minden nemzetközi szerződést betart. Tévedésnek nevezte, hogy a tranzitzónában körbezárt területen tartanák a migránsokat. Mint mondta, a tranzitzónát bárki elhagyhatja, csak nem Magyarország irányába. (MTI)

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik