Több városban is készültség van a londoni támadás miatt

2017. március 22. 19:21

A londoni terrortámadás hírére Rómában a közelgő EU-csúcs, Milánóban Ferenc pápa látogatása miatt a legmagasabb fokú biztonsági készültséget vezették be.

2017. március 22. 19:21

A római parlament felső- és alsóháza épületének környékét is lezárták a londoni merényletet követően, és szerda éjféltől a legmagasabb fokú biztonsági készültség lép életbe az olasz fővárosban a közelgő EU-csúcs, valamint Milánóban Ferenc pápa látogatása miatt.

A londoni merénylet híre vészjelzésként érkezett a március 25-i EU-csúcsra készülő olasz fővárosban, ahol éjféltől egyébként is rendkívüli biztonsági intézkedések lépnek életbe.

Azonnal lezárták a szenátus és a képviselőház épületeihez vezető utcákat. A kép épület, egymástól nem mesze, Róma központjában található. Mindkettő közelében naponta több ezer római és turista halad el. Éjféltől fokozatosan korlátozzák a római belváros járműközlekedését, amelyet az EU-csúcs helyszínének körzetében, vagyis a Capitolium-domb városrészében szombatra még a gyalogosforgalom előtt is lezárnak. A városcentrum többi részébe is csak biztonsági kapukon keresztül lehet majd belépni.

A római kormány szerdán este sürgősségi egyeztetést indított a taxis szakszervezetekkel a csütörtökre tervezett országos sztrájk felfüggesztésére. Milánóban is fokozták a biztonsági készültséget Ferenc pápa szombati látogatása miatt.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. március 22. 20:18
A politikusokat, a pápát persze megvédik, de az állampolgárokat nem. Ezért is pláne szemétség ez a terroristákat betelepítő politika. Nem azokat fogják megölni a terroristák akik ezt a politikát folytatják, hanem ártatlanokat. :-(
békalepcse
2017. március 22. 20:00
Az iszlám nem maradhat Európában! Kizárólag az lehet a megoldás. Bármikor bekattanhat bármelyik és akár egy késsel is súlyos támadásokat képes végrehajtani, tehát ekkora kockázatot nem válalhatunk.
gabor7th
2017. március 22. 19:40
Amint politikusok is veszélyben vannak sokkal könnyebben, gyorsabban mondják, hogy terrortámadás.
zakar zoltán béla
2017. március 22. 19:35
Bush... Blair...Obama....Merkel...Hollande.....az emberiség szégyenei! Tettestársak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!