Lelőtt egy török katonát egy szíriai kurd mesterlövész

2017. március 22. 12:31

Egy szíriai kurd mesterlövész átlőtt a török határon szerda reggel, és megölt egy török katonát, a török hadsereg visszatüzelt rá.

2017. március 22. 12:31

A Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milícia egyik mesterlövésze szerda reggel átlőtt Szíriából a dél-törökországi Hatay tartomány Reyhanli körzetébe, és megölt egy őrszolgálatot teljesítő török katonát – közölte a török hadsereg. Hozzátette, hogy a hadsereg választüzet nyitott „a nemzetközi jog biztosította önvédelem keretében”.

A Hatay tartománnyal határos, északnyugat-szíriai Afrin térségét az YPG tartja ellenőrzése alatt. Ankara szerint a szíriai kurd milícia a Törökországban 1984 óta fegyveres felkelést folytató, szakadár Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) szövetséges terrorszervezet.

A török hadsereg tavaly augusztus 24-én Eufráteszi Pajzs fedőnéven hadműveletet indított Észak-Szíriában, hogy megtisztítson egy ötezer négyzetkilométeres területet a török-szíriai határ mentén az általa terroristának tekintett csoportoktól, köztük az YPG-től.

Ankara elejét akarja venni, hogy a szíriai kurdok egyesítsék Afrin térségét a keletebbre található területükkel, attól tartva, hogy az YPG megerősödése a törökországi kurd kisebbség függetlenségi törekvéseit is felélénkítené. (MTI)

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. március 23. 04:18
Jobb volt a régi felület.
Ígymegyez
2017. március 22. 22:07
Nem tudom, hogy igaz-e. Alapból a kurdoknak "szurkolok", de határon átlövöldözni nem helyes. A török határon meg főleg nem. Ha igaz...
SilentBob
2017. március 22. 16:13
Utálom a vöröscsillagos kurd terroristákat.
edvind johnsson
2017. március 22. 14:36
Ennek az Erdogánnak sem kéne annyi Szulejmánt néznie, még a végén azt hiszi, hogy Szulejmán reinkarnációja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!