Brit születésű volt a londoni merénylő

2017. március 23. 12:27

A londoni támadás elkövetője Nagy-Britanniában született, és a brit elhárítás néhány éve már vizsgálatot is folytatott ellene a szélsőséges nézetei miatt – mondta csütörtökön Theresa May brit miniszterelnök.

2017. március 23. 12:27

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás vizsgálatot folytatott szélsőséges nézetei miatt – mondta csütörtökön a londoni alsóház képviselőit tájékoztatva Theresa May brit miniszterelnök.

May hozzátette ugyanakkor: ez múltbeli ügy, a merénylő az elmúlt időszakban nem került a hírszerzés látókörébe, és nem voltak előzetes hírszerzési értesülések arról, hogy mire készül. A brit kormányfő elmondta azt is, hogy a parlament melletti Westminster hídon elkövetett gázolásos merénylet sérültjei között – tizenkét brit állampolgár mellett – három francia gyermek, valamint két román, négy dél-koreai, két görög és egy-egy német, lengyel, ír, kínai, olasz és amerikai állampolgár van.

Theresa May megerősítette, hogy a Nagy-Britanniában érvényes terrorkészültségi szint – amely jelenleg a második legmagasabb – nem változik. A brit miniszterelnök hangsúlyozza: nincs olyan hírszerzési értesülés, amely küszöbönálló újabb terrortámadás veszélyét jelezné.

(MTI, Kép: PA)

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. március 24. 22:52
Biztos született britton volt az illető elkövető ÚR.
forsteandretredjemann
2017. március 24. 15:19
Guy Fawkes nem is véletlenül lett ismert.. Viszont Guy Fawkes ritkán és kis létszámban fordul elő. Achmedék a parlamentnél eddig nem voltak a nyomában. Viszont a tengeren túli volt gyarmatokon az a két torony egész jól sikerült.
Balango
2017. március 24. 06:45
Igényesebb fogalmazást várok el a Mandinertől. Nem brit születésű volt ugyanis a merénylő, hanem britanniai születésű. Ez nagyon nem mindegy.
Harangláb
2017. március 23. 22:27
Brit születésű volt?!...Ez pont azt igazolja, hogy generációkon át sem képesek beilleszkedni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!