Băsescu: A DNA első embere legyőzheti Iohannist a román elnökválasztáson

2017. március 26. 10:52

Ígéretes politikusnak tartja Traian Băsescu volt román államfő Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyészt, aki szerinte fel tudná venni a versenyt az elnökválasztáson Klaus Iohannis jelenlegi államfővel, hiszen már most politikusként nyilatkozik.

2017. március 26. 10:52

A román nemzeti hírügynökség, az Agerpres adta hírül, hogy a volt román államfőt, Traian Băsescut arról kérdezték a B1 televízióban, mi a véleménye a francia Le Monde napilap összeállításáról, amely a felemelkedőben levő európai generáció négy ígéretes tagja között említi a román korrupcióellenes ügyészség vezető ügyészét, Laura Codruţa Kövesit, három politikus társaságában.

Ezt nyilatkozta a tévének a volt államfő a DNA vezető ügyészéről:

„Én nem olvastam még ezt a cikket, de ha már az ígéretes politikusok között tartják számon, a Le Monde minden bizonnyal alaposan kielemezte a képességeit, és az derült ki számára, hogy inkább politikusként viszonyul a dolgokhoz, mint ügyészként. Ami a tisztségét nézve meglehetősen rossz jelnek számít. (...) Akik olvasnak újságot, és kicsit kielemzik a nyilatkozatait - ezt én is megtettem már nagyon sokszor -, láthatják, hogy ezek politikai állásfoglalások.

Amikor azt mondja, hogy »100 millió értékben vettünk zár alá javakat, ebből az összegből öt kórházat lehetett volna építeni«, nyilvánvaló, hogy politikusként beszél. Már csak azért is, mert féligazságokat közöl, azt elhallgatja, hogy a zár alá vétel még nem jelenti azt, hogy be is hajtják azt a pénzt. Tulajdonképpen az Országos Korrupcióellenes Ügyészség minden beszámolóján hazugságokat tálal fel nekünk. Nyilvánvaló, hogy ígéretes jövőjű politikus, persze ha nem állapítják meg, hogy törvénytelenséget követett el tevékenysége során.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte Kövesi vállalkozna-e arra, hogy politikai pályára lépjen, és esetleg az államelnöki tisztségre is jelöltesse magát 2019-ben, a Népi Mozgalom Párt elnöke így válaszolt:

„Persze, miért ne? Bárki, aki indul egy versenyen, eséllyel indul. Egyelőre nehéz megjósolni, milyen küzdelemre számíthatunk 2019-ben. Az azonban nyilvánvaló, hogy jelenleg Iohannison kívül nincs más potenciális jelölt. (...) Nézzenek csak körül, és mondják meg, van-e valamelyik pártban akkora kaliberű politikus, akinek esetleg lenne esélye a győzelemre. Nincs. De Kövesi fel tudná venni a versenyt Iohannisszal.”

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2017. március 26. 15:53
Basszus! bár egymásnak esne a bakszász, s a bakmenyecske.
krakken96
2017. március 26. 12:27
ez a kép reális?mert akkor vagy 2 méter lenne Johannis mellett:))
illesl
2017. március 26. 11:27
Bedobták a gumicsontot rágni. Maximum erdélyi magyarok látják át a romániai bizánci jellegű politizálás útvesztőben. Lehet majd románozni, összevissza írni s nekünk végül nem mindegy? Ha Johannist (Ioannist) választják meg, akkor lám-lám, micsoda kíváló demokrácia: még az elnök is egy törpe kisebbség tagja. (jól jelzi német létét az, hogy Johannist románosra íratta át nevét). Ha meg Laura Codruţa Kövesi akkor? Mit lehet tudni Condruţa-Kövesi asszonyról: A wikipédia szerint Laura Kövesi édesapja Ioan Lascu ügyész, aki 1980 és 2010. január 15. közt a medgyesi ügyészséget vezető főügyész volt. Bátyja, Sergiu Lascu, 2010-ben lett a Transgaz Információs Technológiáért és Kommunikációért Felelős Igazgatóságának főigazgató-helyettese. Laura Kövesi 2007-ben elvált férjétől, Kövesi Eduárdtól, de megtartotta annak vezetéknevét. Azt meg nehéz megérteni, ha az apja Lascu, bátyja Lascu, akkor honnét jön a Condruţa név. Mindenesetre olyan, mint Merkel, vagy Frauke Petry esete. Mindkettő lutheránus lelkész lánya/felesége volt. Elváltak, de önmegvalósításukat volt férjeik nevén teszik a mai napig. Ha őt választanák, akkor nő lenne a köztársasági elnök, román lenne és kalapbokrétáján pedig az elvált magyar férj neve.... No, ennyit erről..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!