Elutasította a Brexitet a skót parlament

2017. február 08. 14:41

Skócia parlamentje skót nacionalista kezdeményezésre leszavazta Nagy-Britannia EU-ból való kilépését. A szavazás szimbolikus volt.

2017. február 08. 14:41

Elsöprő többséggel utasította el Theresa May Brexit-tervét a skóciai parlament. A szimbolikus, nem kötelező erejű szavazás eredménye újabb bizonyíték az Egyesült Királyság négy nemzetének megosztottságára a kérdésben – írja az Euronews.

A skót első miniszter elszánt harcot kezdett az unióban maradásért. Nicola Sturgeon ismételten azt követelte, hogy a soron következő Brexit-tárgyalásokon Skócia érdekeit is vegyék figyelembe.

Az Euronews emlékeztet: a skótok többsége az EU-ban maradásra szavazott tavaly nyáron.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. február 09. 14:06
A döntés szimbolikus. Anglia nélkül a gittegyletben maradni, nem lesz semmi, ha egyáltalán számít valamit a szimbolika.
Igo-Vandar
2017. február 08. 20:49
Ha "különválnak", GB-nek lesz egy érvényes, ámbár haszontalan nemzetközi szerződése az EU-val, Skóciának meg egy friss csatlakozási kérelme, a brit korona gazdasága nélkül.Ez néhány szűk esztendeig csak haszontalan szuverenitásnak tűnik, retorziók nélkül is.
Greffiti
2017. február 08. 18:28
May egyértelművé tette ma: Skócia nem lehet az EU tagja egyedül. Pont.
avmanster
2017. február 08. 17:02
akár maradhatnának is a skótok az EU-ban úgy, hogy Nagy Britannia közben kilép. Ciprus esetében lenyelte Brüsszel ezt a róka fogta csuka helyzetet. ráadásul ott már Ciprus belépésénél ismert volt az a helyzet amiben de jure ugyan egész Ciprus belép az EU-ba, de facto mégis csak a görög-Ciprus lesz EU-tag még török-Ciprus kimarad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!