A populisták legyőzésére buzdít az osztrák elnök

2017. február 14. 16:33

Alexander Van der Bellen szerint Európának ki kell állnia az alapvető emberi jogok mellett és nemet kell mondania a szélsőjobboldal előretörésére.

2017. február 14. 16:33

Európának ki kell állnia az alapvető emberi jogok mellett és nemet kell mondania a szélsőjobboldal előretörésére. Ezt az új osztrák elnök mondta az Európai Parlamentben, első külföldi beszédén a megválasztása óta. „A megválasztásommal 2016 decemberében világosan nemet mondtak a feléledő nacionalizmusra, a protekcionalizmusra és a vezérelvű, leegyszerűsítő populizmusra” – mondta Alexander Van der Bellen.

Az osztrák elnök szerint az EU gazdasági szükségszerűség is: „Az európai közösségen kívűl kinek van ereje és hatalma, hogy globális cégek visszaéléseit megakadályozza?” (...) „A közös játékszabályok alapján a Facebookkal, a Google-lel és a Microsoft-tal is meg lehet egyezni. Erre egy tagállam egyedül nem lenne képes a méretéből adódóan” – tette hozzá.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2017. február 16. 23:20
1. Mit ért emberi jogok alatt? 2. Miféle szélsőjobboldali előretörésről beszél, amit annak nevez, minek alapján nevezi annak és melyek a bizonyítékai? 3. Milyen minőségében méltóztatott az Európai Parlamentben beszélni? Nem tudunk róla, hogy Áder János megtehette volna ezt megválasztása után. 4. Hogy merészel ilyen ferdítéssel fogalmazni: „megválasztásával VILÁGOSAN nemet mondtak a feléledő nacionalizmusra” stb. Mitől világos, egy kis híján fifty-fifty arány? 5. „ Az európai közösség, mint a globális cégek visszaéléseinek megakadályozója”. Rossz a mondatszerkezet, a ragozás és az alany állítmány viszonya is helytelen. Az európai "közösség" mai formájában MAGA a globális visszaélés. Továbbá ennek nem megakadályozója, hanem létrehívója és terjesztője. 6. Mi a francot kell itt egyeztetni a fabukkal, a guglival és a szofttal? Ezek micsodák? szolgáltatók, a felhasználók igényét lihegve teljesíttve, vagy (hátulról mozgatott)levezénylési alkatrészek, döntéshozók saját maguk? Üljenek mint kutya parancsszóra. Fabukk ül! Gugli ül! Szoft ül! Ha nem, - mennek a kóterba! Alexander Van der Bellen, maga egy alkalmatlan vén hülye pedellus, a globális cégek visszaélési ügynöke személyesen!
öszödibeszéd
2017. február 15. 19:26
Amikor a szélsőjobbról papol a fenti személy, ami ellen fel kell lépni, akkor nyilván az Európa felé özönlő iszlám szélsőséges fundamentalistákra gondol. Mert azok virtigli szélsőjobbosok. Vagy liberális demokraták lennének a bácsi szemében???
TAVIROZSA
2017. február 15. 18:26
Jaj, csak azokat a választásokat ne emlegesse !!!
1120
2017. február 15. 17:57
Jól van, Sascha! Ne olyan hevesen! Ha nem tudnád, te most 6 évig tkp. semmi érdemlegeset nem fogsz csinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!