Lehetővé tennék, hogy mégiscsak az elítélt Dragnea lehessen a román kormányfő

2017. január 05. 12:28

Alkotmányossági óvást terjesztett be Victor Ciorbea román ombudsman csütörtökön a kormány működését szabályozó törvény azon cikkelye ellen, amely meggátolta Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnököt abban, hogy pártja választási győzelme után magának követelje a miniszterelnöki tisztséget.

2017. január 05. 12:28

A vitatott cikkely szerint a büntetett előéletűek nem lehetnek tagjai a kormánynak, márpedig Dragneát tavaly áprilisban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték egy 2012-ben tartott népszavazással kapcsolatos korrupciós perben.

Dragnea nem titkolta: szerinte őt illetné meg a kormányfői tisztség, ezért a román sajtó arra számít, hogy átveszi majd a szerdán beiktatott szociálliberális kormány irányítását Sorin Grindeanu miniszterelnöktől, ha elhárul ennek jogi akadálya. (MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2017. január 05. 14:23
Iperettbe illó román politika... Hová lettek a régi sunyi, áruló, becstelen, de a Nyugatot ügyesen megtévesztő oláhok?
bölcsuhú
2017. január 05. 13:16
S ki is ez a V. Ciorba? Volt parasztpárti politikus, képviselő, miniszter, aki - mint a többi- összefeküdt Iliescu bandájával. Alig lehet olyan régebbi román politikust emelíteni, aki nem fordult volna meg legalább 2-3 pártban eddigi pályafutása alatt. Pont mint az egész román politika: napraforgó!
kispufi
2017. január 05. 12:52
mintademokrácia.
pemete jakab
2017. január 05. 12:41
Magyarországnak jelenleg miért nem egy elítélt bűnöző a miniszterelnöke? Ha valaki nem tudja a választ, kérdezze meg Polt Petit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!