„Ne szart, pénzt vásárolj!” – cserbenhagyta a Bundestag humorérzéke a viccpártot

2016. november 20. 13:18

Még október elején mért hatalmas büntetést a Bundestag vezetése a „Die Partei” viccpártra. A büntetés oka egy sajátos „Geld kaufen” elnevezésű pénzügyi akció volt, amelyen a párt jelentős összeget nyert és így tudta maximálni az adományokból és az állami támogatásokból származó jövedelmét. Martin Sonnenborn pártelnök szerint a büntetés kivégezné a pártot, ezért panaszt nyújtott be.

2016. november 20. 13:18

Panaszt nyújtott be a „Die Partei” elnevezésű viccpárt, amiért a Bundestag 384 ezer euróra büntette egy korábbi pénzügyi manővere miatt. „Ez kivégezne minket” – nyilatkozta Martin Sonnenborn pártelnök a büntetésre utalva – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Az ítélet hátterében egy 2014-es „Geld kaufen” akció áll, amelynek keretében a párt 105 euróért 100 euró készpénzt és két képeslapot ajánlott fel támogatóinak. Ezzel az akcióval végső soron 200 ezer euró bevétele volt és így tudta maximálni az adományokból és az állami támogatásokból származó jövedelmét, hiszen számviteli elszámolásának köszönhetően 2015-ben kapott még extra 183 ezer eurós állami támogatást.

A „Geld kaufen” akció egyébként az általa sokszor pellengérre állított radikális jobboldali Alternative für Deutschland párt hasonló „Gold kaufen” akciójának paródiája volt. A szlogen szerint: „Ne szart (aranyat), pénzt vásárolj!” 

Sonnenborn a Bundestag döntését teljesen nonszensznek és az ostobaság netovábbjának nevezte, szerinte ugyanis a Bundestag indoklásával ellentétben az akció nem volt csalási próbálkozás, hiszen annak során nyilvános meghirdetés történt. Abban az esetben, ha a panasznak nem ad helyt a Bundestag vezetése, akkor csődbemennek, hacsak a német pénzügyminiszter Wolfgang „Schäuble koffernyi feketepénzt nem hoz” nekik.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chack
2016. november 20. 16:45
Ha a törvény előírásait betartva szereztek támogatást, amit a törvény előírásait betartva használtak fel, és emiatt a törvények be nem tartásával vádolják őket, akkor rosszak a törvények.
kjkj945
2016. november 20. 14:23
faz om .
SwordFish
2016. november 20. 14:00
A német kétfarkú kutyák?
magichorze
2016. november 20. 13:54
jópofák akarnak lenni ezek a viccpártok, de valójában rohadtul fárasztóak már
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!