Clinton már szavazott, a keleti parton nagy az érdeklődés

2016. november 08. 14:57

Már korán reggel leadta voksát Hillary Clinton, de még nála is hamarabb voksolt alelnökjelöltje, Tim Kaine. A keleti parton egyelőre meglepően nagy az érdeklődés, több településen is már a szavazóhelyiségek megnyitása előtt órákkal sorban álltak az emberek.

2016. november 08. 14:57

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje és férje, Bill Clinton volt elnök helyi idő szerint nyolc órakor jelent meg a New York melletti Chappaqua egyik iskolájában, ahol a választási helyiséget berendezték. Az elnökjelölt fotósok és kamerák kereszttüzében, széles mosollyal érkezett, láthatóan frissen – annak ellenére, hogy éjjel két óra körül fejezte be kampányzáró gyűlését Észak-Karolinában. A Clinton házaspár nem adott interjút, nem kommentálta a helyzetet. 

A demokraták alelnökjelöltje, Tim Kaine még korábban szavazott a virginiai fővárosban, Richmondban. Ő készséggel állt az újságírók rendelkezésére, s rövid nyilatkozatában hangsúlyozta: „Mi vagyunk azok, akik – amennyiben győzünk – ütőképes csapatot tudunk felállítani, és képesek vagyunk értésre adni, hogy mindenki kormánya akarunk lenni”. 

Az amerikai sajtó jelentései szerint a kora reggeli órákban a keleti parton – ahol az időeltolódás miatt korábban, közép-európai idő szerint délben kezdődött a voksolás – meglepően sokan jelentek meg az urnáknál, a szavazók nem érdektelenek. Egyes településeken már a szavazóhelyiségek megnyitása előtt egy-két órával sorban álltak az emberek. 

A több mint kétszázmillió amerikai közül 42 milliónyian már a választás hivatalos napja előtt, az úgynevezett korai szavazásokon leadták voksukat.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2016. november 08. 19:56
Bábszínház...
cosmos
2016. november 08. 18:39
Hillary udvariasságból magára szavazott.
Gusztáv13
2016. november 08. 15:16
Mindenről szó van, csak a fantom electorokról nem! Azokról akik tulajdonképpen kijelölik a következő elnököt! Az egész kabarészámba megy... Kiből lesz elector? Kinevezik őket és ha igen, akkor ki vagy kik? Választják ezeket? És ha igen, akkor ki vagy kik? Miért a teljes titkolózás? A tévében MINDENRŐL szó esik csak az electorokról teljes a hallgatás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!