EU-külügyminiszterek: Moszkva kórházakat bombáz

2016. október 17. 18:59

A civil lakosságot és a kórházakat is célozzák az orosz hadsereg és a szír kormányerők aleppói bombázásai – állítják az Európai Unió külügyminiszterei tanácskozásuk után kiadott zárónyilatkozatukban. Ezzel a miniszterek szerint Oroszország kimeríti a háborús bűnök fogalmát.

2016. október 17. 18:59

Elítélték az orosz és szíriai kormányerők aleppói bombázását az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei hétfői luxembourgi tanácskozásukon, mivel véleményük szerint Moszkva szándékosan támadott meg kórházakat és vette célba a civil lakosságot.

A tanácskozásról kiadott zárónyilatkozatban a külügyminiszterek kijelentették, hogy a szíriai rezsim és orosz szövetségese aránytalan intenzitással és mértékben bombázza Aleppót.

A kórházak, az egészségügyi személyzet, az iskolák és az alapvető infrastruktúra szándékos és célzott támadása kimerítheti a háborús bűnök elkövetésének fogalmát – hangsúlyozták a politikusok.

(MTI)

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2016. október 18. 22:50
"ZERO HEDGE Az amerikai tényfeltáró portál az egyre fokozódó harcot ismerteti a fősodratú és az alternatív média között, amely harcban az utóbbi egyre nagyobb teret nyer, ahogyan az előbbi fokozatosan hitelét veszíti a hatalom papagájaként vállalt szerepében. Obama már be is lépett a médiaháborúba és a szólásszabadságot fenyegette, szembemenve az alkotmánnyal is. A fősodratú média minden, Clintonnéval kapcsolatos vádat azonnal összeesküvés-elméletnek bélyegzi, mint a rossz egészségi állapotáról szóló, láthatóan igaz hírekkel tette." lovasistvan.hu/2016/10/17/orosz-allami-teve-barmely-pillanatban-kitorhet-az-atomhaboru/
Kvasztics Fedor
2016. október 18. 17:43
Ha meg lehet támadni egy legitim kormányt, akkor a védelmére is lehet kelni. Mondjuk ezt nem tette meg nekünk a nyugat 1956-ban.
Kala pál
2016. október 18. 05:53
Az Eu külügyetlenei erről mélyen hallgattak:https://www.youtube.com/watch?v=hDXKXN57fhw
néhai Ch.Pilot
2016. október 18. 04:17
Van abban valami félelmetes, ahogy az EU - bár tudja, hogy mindenki tudja, hogy hazudik - hazudik. Bár tudja, hogy mindenki tudja, hogy manipulál - manipulál. Szinte szándékosan bele akar futni egy Oroszország elleni háborúba, ami természetesen világháborút jelentene. És itt lepleződik le, hogy az EU csak egy báb egy magasabb hatalom, a Globális Világhatalom kezében. Mert ennyire öngyilkos politikát másképpen nem folytatna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!