A cseh rendőrség letartóztatott egy orosz hekkert

2016. október 19. 10:54

Kedden a cseh hatóságok az FBI-jal karöltve letartóztattak egy orosz állampolgárt, akit az USA elleni kibertámadásokkal vádolnak. Októberben Washington hivatalosan is megvádolta Oroszországot a hekker támadásokkal. Az USA szerint az elnökválasztásba akarnak az oroszok beavatkozni, Putyin elutasította a vádakat.

2016. október 19. 10:54

A cseh rendőrség letartóztatott egy orosz állampolgárt, aki az USA elleni hekker támadásokkal vádolnak. A cseh hatóságok az FBI-jal együttműködve fogták el a férfit kedd este egy prágai hotelben, miután az Interpol körözést adott ki ellene – írta meg a Reuters.

Az USA októberben hivatalosan is megvádolta Oroszországot a Demokrata Párt elleni kiber-támadásokkal. A Fehér Ház szerint Moszkva az amerikai elnökválasztásokba akar beavatkozni. Putyin elnök elutasította ezeket a vádakat, mondva, a hekker támadások nem szolgálják Oroszország érdekeit.

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
motoros
2016. október 19. 12:24
Nem ártana minden heckert letartóztatni.
szemlelo
2016. október 19. 12:16
Érdekes, hogy milyen sokat hallunk ezekről az esetekrőol, amikor a gonosz orosz és kínai hekkerek támadják az amerikai informatikai rendszereket. Fordítva sohasem. Pedig úgy tudhatjuk, a világon a legfejlettebb és legkiterjedtebb kiberháborús eszköztára az NSA-nak van. Ja, ők ezt természetesen nem használják, pláne nem más országok ellen!
madarasi.abel
2016. október 19. 12:00
Nem orosz. És nem hekker. Putyin is megmondaná, ilyesmit ők sosem tennének :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!