Gyűlöld a hazádat! – beszédes balos falragaszok Németországban

2016. augusztus 01. 14:16

Németországban kiszúrják a szemünket a mindennemű hazafiasság (mint aljas náculás) megtagadására és migránssimogatásra buzdító utcai firkák és falragaszok.

2016. augusztus 01. 14:16
Zsigmond és Péterfy

hate_your_heimat_nyito.JPG

Bár tudjuk (vagyis reméljük), hogy csak egy szűk szubkultúrát képviselnek, azért nem mehetünk el szó nélkül a radikálbalos graffitik és falragaszok mellett, amik a német városok utcáit dekorálják. Budapesten összesen nem találkoztunk annyi kreatív tömény marhasággal, mint Németországban egy átlagos, közepes méretű egyetemi városban, a hamburgi dizájn pedig minden várakozásunkat felülmúlta. Bár az is lehet, hogy csak nem járunk eleget Megfelelő Toleráns Kocsmákba, ezért vagyunk elszokva az ilyen üzenetektől.

Németországban mindenesetre kiszúrták a szemünket az utcán a többnyire mindennemű hazafiasság (mint aljas náculás) megtagadására és migránssimogatásra buzdító firkák és ragaszok. Péterfy kollégával egész gyűjteményre tettünk szert az ilyenekről készült fotókból: most egy best of válogatást teszünk közzé. Van itt minden, birodalmi repülő csészealjaktól a meleg menekülteken át a szélbalos RAF-terroristák mentegetéséig. Jó szórakozást, vagy épp szörnyülködést!

no_love_no_border.jpg

Mivel tehát nem kell se nemzet, se határ, ebből egyenesen következik, hogy egész Lampedusát Hamburgba kell zsuppolni. Ezt, és hogy mind itt maradjanak, maguk a hamburgi hippinegyed lakói szeretnék.

lampedusa_in_hamburg_kesz.JPG

A toleranciából extra adagot kapnak a meleg menekültek, akik mellesleg nem is jönnének, ha bezárnák a Ramstein légi bázist.

ramstein_queer_refugees.JPG

Az „xy gegen Rechts” annyira bevett fordulat az ilyen matricákon, hogy már szemet se szúr. Még szerencse, hogy Péterfy kolléga résen volt és észrevette ezt a birodalmi repülő csészealjast. Reméljük, hogy ezúttal a másik oldal kifinomult és ironikus trollkodásáról van szó, mert annak tökéletes.

reichsflugscheiben.JPG

Ami viszont ijesztő, az Burkhard Garwegnek és társainak, a jelenleg is körözés alatt álló szélbalos RAF-terroristák mentegetése egy homlokzati molinón.

jav_burkhard_raf.JPG

Erről az antifasiszta (szovjet-stílusú?) munkatáborról sajnos lemaradtunk, szóval nem tudhatjuk, vicc volt-e:

antifa_workcamp.jpg

Még szerencse, hogy ez csak egy szűk szubkultúra. Különben még bejönne a konklúzió: „Soha többé Németországot”!

nie_wieder_deutschland_zaro.JPG

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyest
2016. augusztus 02. 00:05
A rendőrség persze semmit sem tesz az ilyen firkáló aktivisták ellen. Valószínüleg fentről jön az utasítás, hogy a nemzet, és hazagyalázó, betelepítésre buzdító falfirkák szerves részei a német városképnek. Szívesen végignézném, ahogyan Vilmos császár csendőrsége feltámadna évszázados álmából, és kipucolna egy ilyen marihuánaszagú hippikotorékot. Másnap a nemzetgyalázó okádékok helyett már a fekete-fehér-vörös trikolór díszítené a törött kézzel, frissen festett ház falát.
Peter8811
2016. augusztus 01. 21:00
Gyűlöld a hazádat balos!
mokány
2016. augusztus 01. 20:45
Rossz! Orosz! Porosz! (Ez egy fokozás, az 1930-as évekből.)
Karbantartó9
2016. augusztus 01. 19:33
Édemes lenne 3-4 év letöltendőt adni, ha ilyen firkást elkapnak. Esetleg lehet kínai vagy török börtön, az állítólag meggyőzőbb, mint breivik üdülője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!