The Wall: brit fal épül Calais-nál

2016. augusztus 10. 11:34

A francia kooperációban készült kerítés után most falat húznak a britek Calais partjainál az Express júliusi információi szerint. A Brexit-népszavazást követően ugyanis megugrott a Nagy-Britanniába bejutni igyekvő menekültek száma, így a kerítés már nem elegendő a távol tartásukra.

2016. augusztus 10. 11:34

Legalább egy kilométer hosszú és négy méter széles lesz a fal, amelyet a britek Calais-ban építenek, hogy megakadályozzák a migránsok Nagy-Britanniába lépését – írja az Express.co.uk.  A 2,7 millió euróba (1,9 millió font) kerülő projekt már ezen a héten kezdődött volna az eredeti tervek szerint, de jelenleg úgy látszik, csak szeptemberben kezdik az építkezést. Nem ez az első menekülteknek szánt akadály: a Csatorna-alagút környékén korábban hétmillió fontos biztonsági kerítést emeltek brit-francia kooperációval.

Még júliusban határozta el Nagy-Britannia, hogy falat épít a La Manche csatorna túloldalán, félve, hogy a Brexit-népszavazást követően megindul a szigetországba a migránsáradat. Az aggodalomra az adott okot, hogy több, mint hétszeresére emelkedett az országba bejutni próbáló menekültek száma, miután az angolok kinyilvánították az EU-ból való kilépési szándékukat. A jelenlegi kerítés nem akadályozza meg a migránsokat abban, hogy rendszeresen áttörjenek és kockáztassák az arra haladó kamionosok életét. Közvetlenül a britek júliusi bejelentése előtt is Molotov-koktélokkal akadályozták a forgalmat.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2016. augusztus 11. 10:20
...majd jönnek a nagyon okosok, és kitalálják, hogy a magyar melósok miatt épül az a fal, mert ők tudják, hogy az egész brexit is emiatt volt....
Akitlosz
2016. augusztus 10. 16:57
Franciaország helyében én nem hagynám. A britek Dovernél védjék a szigetüket, ne Calaisnál!
enmar
2016. augusztus 10. 16:08
A legeslegsötétebb időket idézi...
sirgeorge
2016. augusztus 10. 15:49
Limes. Eddig és ne tovább. (Vagy még inkább vallum, ahogy túlélő írta fentebb.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!