Oroszország őszintén közeledik Törökországhoz

2016. augusztus 16. 16:24

Putyin újra elmondta: Oroszország őszintén törekszik a „baráti” Törökországgal korábban megromlott kapcsolat helyreállítására.

2016. augusztus 16. 16:24

Oroszország őszintén törekszik a kétoldalú kapcsolatok helyreállítására a „baráti” Törökországgal – jelentette ki kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök Szocsiban, ahol kazah hivatali partnerét, Nurszultan Nazarbajevet fogadta. „Őszintén törekszünk teljes körűen helyreállítani kapcsolatainkat a baráti Törökországgal, amellyel sok éven át kivételes együttműködési kapcsolatban álltunk” – hangoztatta Putyin. Hozzátette, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök múlt keddi szentpétervári látogatása „megerősítette közös eltökéltségünket aziránt, hogy ne csak a kapcsolataink helyreállításáért, hanem azok fejlesztéséért is munkálkodjunk”. 

Mint emlékezetes, az augusztus 9-i csúcstalálkozón Erdoğan többször is „drága barátom” megszólítással illette Putyint.

Nazarbajev közvetített

Az orosz elnök megköszönte kazah kollégájának a Moszkva és Ankara közötti, a kétoldalú kapcsolatok helyreállításában játszott közvetítő szerepet. Nazarbajev elmondta, hogy az orosz-török közeledés kedvező hatással volt a kazahsztáni helyzetre is, és a konfliktusban kormánya Moszkva oldalán állt.

A szentpétervári csúcs 8 havi orosz-török diplomáciai és szankciós szembenállás után jött létre. A válság amiatt alakult ki, hogy a török légierő tavaly novemberben – légtérsértésre hivatkozva – lelőtt egy észak-szíriai célpontok ellen bevetett, Szu-24-es orosz bombázót.

Ukrajnáról szólva Nazarbajev elmondta Putyinnak, hogy nemrégiben beszélt Petro Porosenko ukrán elnökkel, aki tájékoztatta, hogy Donyeck és Luhanszk (autonóm) státusának elfogadását az ukrán törvényhozás akadályozza, amelyben pártjának nincs többsége. Asztanai bejelentés szerint Porosenko július elején kérte fel a kazah elnököt arra, hogy vállaljon közvetítő szerepet Kijev és Moszkva között a délnyugat-ukrajnai helyzet rendezése érdelében.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2016. augusztus 17. 11:39
"Mint emlékezetes, az augusztus 9-i csúcstalálkozón Erdoğan többször is „drága barátom” megszólítással illette Putyint." nem mintha ez torokoknel/araboknal barmit is szamitana, aki jart mar bazarban az tudja hogy orok baratkent, testverkent valtok el az arustol ha sikerult valami szart radsoznia :)
illesl
2016. augusztus 16. 22:21
Sajnos már értem a II. Világháborúhoz vezető utat. A németek teljesen agymosottak voltak, és agymosottak is. Fel sem fogják, hogy Törökország lakossága az iszlám hitet követi, tehát ízig-vérig török és ízig-vérig muszlim. Ezzel szemben a hitehagyott, agy mosott Merckel és németetek nem követik evangélikus, katolikus vagy református hitüket, igazából nincs német identitás tudatuk. A németek 30-40 éve behívták a törököket, az alja munkát adták nekik, a törököket kizárta magából a németség és csodák, csodája, rátaláltak önmagukra. Nem integrálódtak, hanem szegregálódtak és "gettósodtak". Most a világuralomra törekvő Merckel és németség lenézte az oroszokat, a törököket és demokrácia mesékkel oktatta ki őket, elvette a gázvezeték építést... Most meg csodálkoznak, hogy egyre jobban közelednek....
Tintamin
2016. augusztus 16. 20:56
Fasza, akkor szerintem kezdjük újra, és döntsük el, melyik volt a jobb, a 150 év vagy a 40, mert mindkettő a haverunk.
madarasi.abel
2016. augusztus 16. 20:22
hehe. Az e fölötti cikk meg arról szól, hogy Törökország muszlim terroristákat támogat. Most melyik kezetekbe harapjatok? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!