Merkel lojalitást vár a németországi törököktől

2016. augusztus 23. 09:38

A német kancellár egy lapinterjúban megígérte a németországi törököknek, hogy meg fogja hallgatni minden óhajukat. Cserébe viszont azt kéri tőlük, hogy ne Törökországhoz, hanem Németországhoz legyenek lojálisak.

2016. augusztus 23. 09:38

„Elvárjuk a hosszú idők óta Németországban élő török származású németektől, hogy magas fokú lojalitást mutassanak Németország iránt” – így fogalmazott Angela Merkel a dortmundi Ruhr Nachrichten című napilap keddi számában megjelent interjújában. A német kancellár a németországi törökök lojalitásáért cserébe megígérte, megpróbálja meghallgatni és megérteni kéréseiket. Merkel ezt a németországi törökök kettős állampolgársága kapcsán kirobbant vita kapcsán nyilatkozta, miután pártja, a kormányzó kereszténydemokrata CDU több politikusa pont a lojalitásproblémával indokolva venné el ezt a lehetőséget több migrációs háttérrel rendelkező csoporttól.

A törökországi belpolitikai konfliktusok kapcsán Merkel józanságra inti a németországi törököket: „Természetesen minden itt élőt megillet Németországban a vélemény- és szólásszabadság, és legalább ennyire természetes, hogy a véleményeltéréseket békés úton beszéljék meg.” A kancellár ezzel a július végi kölni Erdoğan melletti, húszezres tömeg részvételével zajló tömegtüntetésre célzott, amin volt egy kisebb kurd-török súrlódás.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2016. augusztus 23. 23:09
Nyugodjatok békében!
Mitadisten
2016. augusztus 23. 22:31
Egy muszlim soha nem fogad el egy női vezetőt.És ezt Merkel is nagyon jól tudja.
Crüwel
2016. augusztus 23. 18:00
Most komolyan,- létezik olyan ,hogy CSAK Merkel nem tud a 6000 török kémről( bár szerintem a szó nem eléggé fejezi ki a tevékenységüket az aggitprop sokkal helyénvalóbb lenne)
pollip
2016. augusztus 23. 11:27
Nem fog menni: 2012. október. 31. "Erdogan előző nap az új berlini török nagykövetség avató ünnepségén mondott beszédében integrációra szólította fel a németországi törököket. Hangsúlyozta, hogy meg kell tanulni a német nyelvet, és a török irodalom mellett "ismerni kell Hegel, Kant és Goethe műveit is". Ugyanakkor szerinte nem szabad feloldódni a német társadalomban, hanem össze kell tartani, hiszen így a törökök alkothatják "az egyik leghatalmasabb, legbefolyásosabb és leginkább dinamikus csoportot Európában". "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!