Mellár Tamás: Szavazzanak igennel!

2016. augusztus 27. 10:58

Mellár Tamás közgazdász szerint az igen szavazat az októberi referendumon nem azt jelenti, hogy jöjjenek a migránsok számolatlanul és ellenőrizetlenül, hanem azt, hogy ha Magyarország az unió tagja, akkor az EU döntései rá is vonatkoznak.

2016. augusztus 27. 10:58

Az igen szavazat mellett érvelve Mellár Tamás közgazdász az M1-en péntek este hangsúlyozta: Magyarország az EU-tól az elmúlt években nemzeti össztermékének csaknem harmadát kapta meg támogatásként, amely nagyságrendjében az Egyesült Államok által a második világháború után Nyugat-Európának nyújtott Marshall-segélyhez hasonlítható.

Mindez nem működhet úgy, hogy közben az ország az unió közös problémáinak megoldásából nem veszi ki a részét, mert könnyen előállhat az a helyzet, hogy egy kétsebességes EU perifériáján találja magát, tette hozzá a szakember, a KSH volt elnöke.

Mellár Tamás szerint a nem válaszra biztató kormány csak zsarolási potenciálra akar szert tenni a népszavazással, az ellenzéki pártok bojkottfelhívása pedig elhibázott, destruktív, e helyett nemzeti egységre lett volna szükség. Ez a népszavazás nem közjogi, hanem politikai kérdésről szól, mondta a közgazdász az állami televízióban.

Az október 2-ra kitűzött, az uniós menekültkvótáról szóló népszavazás kérdése egyébként így szól: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
metálgitár
2016. október 27. 17:15
"ha Magyarország az unió tagja, akkor az EU döntései rá is vonatkoznak" Aha. És ilyenkor mi van a fékekkel és ellensúlyokkal, Mellár úr? Ezen csodálatos logika alapján bármely döntéshozó bármely döntését rá lehetne erőltetni bárkire. Akkor is, ha az adott döntés hatáskörön kívül esik vagy törvénytelen.
luga
2016. október 27. 17:15
Na, mennyire igaza volt a Fidesznek, hogy nem kért többet ebből az alakból.
ördöngös pepecselés
2016. szeptember 14. 16:09
"e helyett nemzeti egységre lett volna szükség" felhívnám mellár elvtárs figyelmét hogy a 80% már már nemzeti egység az internáci 20%-al szemben úgyhogy most nem időszerű az internáci bunkerből tűzelni
ördöngös pepecselés
2016. szeptember 14. 16:09
úgy kerültek ide hogy az internácik szerint nem is akarnak idetelepedni ugye? átlátszó ez a félkegyelmű és töketlen álláspont amit az embercsempészek hada képvisel veled együtt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!