Nyelvi jogok: az EMNT és az SZNT is küldött jelentést az Európa Tanácsnak

2016. július 04. 20:56

A román kormány hivatalos jelentése mellett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács is elkészítette árnyékjelentését az Európa Tanács számára arról, hogyan alkalmazzák Romániában a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Chartájának egyes cikkelyeit.

2016. július 04. 20:56

Árnyékjelentést küldött az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) az Európa Tanácsnak ahhoz a hivatalos jelentéshez, amelyben a bukaresti kormány a nyelvi charta romániai alkalmazásáról számolt be a strasbourgi székhelyű intézménynek – tudatta hétfőn az EMNT.

A 70 oldalas dokumentum arról nyújt elemzést, hogyan alkalmazzák Romániában a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Chartájának igazságszolgáltatással és közigazgatással kapcsolatos cikkelyeit.

A kisebbségi nyelvhasználatra Romániában nincs költségvetési támogatás, világos alkalmazási normarendszer, nincsenek büntetési lehetőségek: mindez teret enged a hatóságok kisebbségellenes megnyilvánulásainak, amelyek sok esetben nem védik, hanem maguk sértik meg a nyelvi jogokat – állapítja meg az árnyékjelentés.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Energetikus
2016. július 05. 11:16
"az EMNT és az SZNT is küldött jelentést az Európa Tanácsnak" - ök is libsi-komcsi-hazaárulók ???
Szvidrigajlov
2016. július 04. 21:59
Brüsszeli hajléktalan migránsok az EMNT jelentésébe fognak takarózni hűvös őszi éjjeleken, miután kitúrták a Bizottság épülete előtti kukából.
kispufi
2016. július 04. 21:44
Maguk a hivatalos szőröstalpúak vajon hogyan és mire alapozva fényezték magukat? Bár mondjuk hazudozásban, árulásban, becstelenségben, gerinctelenségben és mindennemű aljas nyalánkságokban utolérhetetlenül kreatívak voltak mindig is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!