Készen áll Ausztria kerítést építeni a magyar határra

2016. július 21. 11:42

Ausztria szükség egy újabb menekülthullám esetén kész arra, hogy felhúzzon száz kilométer hosszú kerítést állítson a Burgenland és Magyarország határán. Az osztrák állam a telektulajdonosokkal bérleti szerződést kötött az érintett szakaszokon. Bécs nemrég szigorított a bevándorlási politikáján – írta meg az Index.

2016. július 21. 11:42

Az Index számolt be arról, hogy Burgenland rendőrségi szóvivője szerint felkészültek egy újabb menekülthullám esetén egy 100 kilométeres határzárt felhúzni.  Az osztrák állam több száz telektulajdonossal szerződött, akiktől négy méter széles sávokat bérelnek. Ezeken a területeken a katonaság és rendőrség járőrözhet. 

A kerítést szükség esetén a magyar határon, Burgenland északi és déli részén húznák fel, ugyanis a tartomány 300 kilométeres határszakasza a terepakadályok miatt nem potenciális menekültútvonal.

Jelenleg 20-30 főre becsülik az Ausztriába naponta érkező menekülteket. Az osztrákok most szigorítottak a bevándorlási politikájukon és 37.500 főben maximalizálták az idén befogadandó menekültek számát. Az ország korábban Szlovénia mellett húzott fel egy 3,7 kilométeres kerítést.

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. július 21. 18:36
Miafene! Most akkor hogyan jutnak el Németországba a migráns-bajtársak?
néhai Ch.Pilot
2016. július 21. 16:34
Szóval akkor mégsem mi építjük újra a vasfüggönyt (ráadásul az eredeti helyén), hanem az osztrákok. A kommunizmus 1989-90-ben nem megszűnt, csak helyet cserélt: nyugatra költözött. :-)
vigyor
2016. július 21. 16:24
Biztos nincs köze ahhoz, hogy a bajorok szigorítanák az ellenőrzéseket az osztrák határukon:-))))
kukagyerek
2016. július 21. 15:58
Ha a mutyis disznóólavató nem engedte volna be a migricseket ezrével, tízezrével - Magyarországra, akkor Ausztria biztosan nem építene kerítést. Nem lenne rá oka!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!