Így lepődött meg a Brexit-kampány egyik vezetője a népszavazás másnapján

2016. július 01. 12:14

A Brexit-referendum másnapjáról írt cikket Sarah Vine újságíró, aki nem mellesleg a kilépést támogató kampány egyik vezető alakjának, Michael Gove igazságügy-miniszternek a felesége. Vine cikkéből úgy tűnik, hogy a Brexitet támogató kampány vezetői nem igazán számítottak a sikerre, teljes meglepetésként érte őket a hír.

2016. július 01. 12:14

Michael, tudod mi a helyzet? Nyertünk! Így indult a legfurcsább, legőrültebb és kétségkívül legszürreálisabb nap az életemben” – így indul a kilépési kampányt támogató Michael Gove igazságügy-miniszter feleségének, Sarah Vine-nak a Daily Mail számára írt cikke a Brexit-refrendum másnapjáról. „Nem mintha nem gondoltam volna, hogy a kilépési kampány győzhet. Csak a velünk szembenállóknak volt sok pénze, sok hatalma és sok riogató története a kilépésről” – teszi hozzá.

A cikkből azonban világos, hogy Gove-ot is eléggé meglepte a siker, illetve ahogy Vine fogalmazott, az hogy 17 millió ember döntését kell képviselniük a továbbiakban. „Istenem. Azt hiszem itt az ideje, hogy felkeljek” – mondta a hívás után Gove a feleségének, aztán elment zuhanyozni. Közben Vine teafőzés közben felfedezte, hogy tévéstábok táboroznak a házuk előtt, az egyik csatornán pedig élőben is mutatják az épületet.

Csak az istenverte ajtókat kellett volna lerobbantanod” – fogadta a cikk szerint Vine a haját törölgető férjét a konyhában, idézve Michael Caine-t az 1969-es Az olasz munka című filmből. Ezt több portál is úgy magyarázta, hogy Vine arra utalt: a kilépési kampánynak nem kellett volna nyernie. A cikk egy másik pontján Vine kifejtette, hogy teljesen meglepődött David Cameron lemondásán, mivel szerinte a referendum nem a miniszterelnök személyéről szólt.

Ez pedig Az olasz munka idézett jelenete:

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ivette33
2016. július 01. 23:39
az évszázad blamája ez a Brexit, de tényleg! de már nem tart sokáig...
fogd a pénzt és kuss
2016. július 01. 12:40
szavaztak, kilépnek. nyafizni felesleges, és már kurvára unalmas, pláne a szavazni nem jogosultak ne okoskodjanak. majd ők eldöntik mit akarnak. még a végén kitalálják, hogy a demokrácia szavazás nélkül is demokrácia....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!