Terroristák indultak másfél hete Franciaországba

2016. június 15. 10:49

Belgiumban és Franciaországban készülnek ismét lecsapni a dzsihadisták – értesült a a belga terrorellenes hatóság levele alapján a La Derniére Heure napilap. Másfél hete indult ugyanis útlevél nélkül Európába az Iszlám Állam egy szíriai terrorcsoportja, amelynek első számú célpontja Franciaország, de többek között egy brüsszeli bevásárlóközpont is említésre került az idézett levélben.

2016. június 15. 10:49

Belgiumi és franciaországi merényletekre készülő dzsihadisták tartanak Európába, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet harcosai másfél héttel ezelőtt indultak útnak Szíriából, hogy Törökországon és Görögországon keresztül a kontinensre jussanak – jelentette szerdán a La Derniére Heure című belga napilap a terrorellenes hatóságok információira hivatkozva.

Az újság állítólag megszerezte azt a levelet, amelyben az illetékes belga hatóság az azonnali terrorfenyegetettségre figyelmeztette a rendőrségi szerveket. Az üzenetben az áll, hogy a terroristák útlevél nélkül szándékoznak Európába jutni, egyik csoportjuk Belgiumba, a másik pedig Franciaországba.

Bevásárlóközpont, gyorsétterem és rendőrkapitányság is célpont lehet

A belga szervek szerint az Iszlám Állam terroristáinak első számú célpontja Franciaország, azonban nem zárható ki annak a lehetősége sem, hogy egyes terrorsejtek Belgiumban is merényleteket terveznek.

A La Derniére Heure szerint három lehetséges belgiumi célpontot említettek a levélben: egy nagy brüsszeli bevásárlóközpontot, egy amerikai gyorsétteremlánc egyik helyi egységét, valamint egy rendőrkapitányságot.

Még a brüsszeli merénylők kezében is vannak robbanószerek és fegyverek

A fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM), amely továbbra is hármas, azaz „súlyos” fokozaton tartja az ország terrorkészültségi szintjét, arra hívta fel a figyelmet, hogy még mindig nem sikerült nyomára akadni a március 22-i merényleteket elkövető terrorkommandó birtokában lévő fegyvereknek és robbanószereknek – írta a lap.

Az OCAM szerint az is növeli a terrorfenyegetettséget, hogy Belgium július 1-jén megkezdi az Iszlám Állam szíriai állásainak bombázását.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2016. június 16. 09:37
A Zsohár Tourssal?
thymian
2016. június 15. 12:45
6 évet kapott a tetves, amelyik Bécsben egy kisfiút erőszakolt meg, mert már hónapok óta nem tudott kefélni az állatja. Ezek nem emberek.
Kanóc
2016. június 15. 12:23
Ezeknek Drezda bombázása is terrorista merénylet volt. És Normandiánál is menekültek ugráltak ki a csónakokból.
thymian
2016. június 15. 11:52
Jog a terrorizmusra. Ha ezt engedik, Európának vége. Vissza az összes tetvest a muszlim hazájába, az ilyeneknek nem lehetnek jogaik Európában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!