Szétesett a brit ellenzék árnyékkormánya

2016. június 27. 14:10

A brit Munkáspárt válsága tovább mélyül: a szigetország hagyományai szerint működő ellenzéki árnyékkormány tagjai sorozatosan lemondanak arra hivatkozva, hogy elégedetlenek Jeremy Corbyn pártelnök vezetésével. Corbyn ellen egy bizalmatlansági indítvány is folyamatban van a párton belül, ő mégis maradni szeretne és új árnyékkormány felállításán gondolkodik.

2016. június 27. 14:10
Hóvári Balázs

Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt vezére igen nehéz helyzetbe került, ugyanis az ellene benyújtott bizalmatlansági indítvány mellett az árnyékkormánya számos tagja bejelentette lemondását az ő személye és a sikertelen Brexit-kampány miatt – tudósít a BBC.

Az árnyékkormány Nagy-Britannia politikai hagyományai közé tartozik, mely szerint a kétosztatú rendszerben a mindenkori ellenzék feladata egy alternatív kormány működtetése. 

A bizalmatlansági indítványt hétfőn tárgyalják a párton belül. Corbyn kijelentette: sajnálja az árnyékkormány tagjainak lemondását, de mégis az árnyékkabinet újraszervezésén gondolkodik.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vendelin
2016. június 27. 14:19
Árnyékboksz. Most ez jut a Munkáspártnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!