Condoleezza Rice cáfolta, hogy Donald Trump alelnökjelöltje lesz

2016. június 18. 09:47

Nem érdekli az alelnöki poszt és nem kíván szerepet vállalni Donald Trump mellett Condoleezza Rice, George W. Bush volt nemzetbiztonsági tanácsadója, akinek az utóbbi napokban több, a Republikánus Párthoz közel álló médiumban is felmerült a neve a lehetséges alelnökök közt.

2016. június 18. 09:47

Nem érdekli az alelnöki poszt, nem kíván szerepet vállalni Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje mellett - tudatta pénteken közleményben Condoleezza Rice, George W. Bush korábbi amerikai elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadója, majd külügyminisztere, jelenleg a Stanford politológus professzora és a kaliforniai egyetem egyik intézetének igazgatója. 

„Condoleezza Rice többször is leszögezte, és ezúttal is megerősíti, hogy nem foglalkoztatja az, hogy alelnök legyen” – írta nyilatkozatában a politikusnő kabinetfőnöke, Georgia Godfrey.     

Condoleezza Rice 2009-ben tért vissza az oktatáshoz, s azóta a tekintélyes kaliforniai egyetem munkatársa, a politikában azóta nem vállalt szerepet. Mint kabinetfőnöke írta, a republikánusok nyári, Clevelandban rendezendő elnökjelölt-állító konvencióján sem vesz részt. 

Az elmúlt napokban több, a republikánusokhoz közelálló médiumban merült fel Rice neve mint leendő alelnöké. A Breitbart News című konzervatív hírportálban például nagy riportot közöltek róla mint kifejezetten esélyes alelnök-jelöltről. A volt politikus ugyanakkor nem marad ki teljesen a politikából: részt vesz ugyanis néhány republikánus szenátor választási kampányában.

A pénteken kiadott közleményben az is szerepelt: kizárt, hogy Condoleezza Rice független jelöltként részt venne az elnökválasztási folyamatban. 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mr.Marcang
2016. június 18. 15:47
Nem kell a rizsa!
C.Dömötör
2016. június 18. 13:49
Igazságtalan lenne ha visszajönne. Condoleezza Rice jócskán benne volt a 9/11-i összeesküvésben. Ő volt az aki behívatta a Fehér Házba, három nappal később, a legnagyobb médiák tulajdonosait, és elmondta, hogy ilyen időkben a patriotizmus a legfontosabb. Azok megértették. Minden szerkesztő, és újságíró aki kételkedett, vagy kérdéseket akart feltenni, az repült. Ez ilyen egyszerű.
Békanász a hasadon
2016. június 18. 13:41
Majmok bolygója.
drkovax
2016. június 18. 13:25
Azzal együtt, hogy az amerikai választási logika alapján drasztikusan megemelné Trump esélyeit, szerintem, Trump nem "égeti" magát vele. Valószínűleg "ráültetni" szerették volna Trumpra, hogy, annak "dallasi látogatása" után, mégiscsak PC elnöke legyen az USA-nak ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!