Brexit után: Írország egyesüléséről akar népszavazást a Sinn Féin

2016. június 24. 06:53

Az ír nacionalista Sinn Féin párt vezetője bejelentette: a Brexit-szavazás után ők népszavazást akarnak Észak-Írország és Írország egyesüléséről. Észak-Írországban jelentős fölénnyel az EU-pártiak nyertek.

2016. június 24. 06:53

A Nagy-Britannia EU-ból való kilépéséről szóló népszavazáson Észak-Írországban 56 százalékban nyertek az EU-ban való maradást támogató szavazatok. A jelenlegi adatok alapján viszont országosan az EU-ból való kilépést támogatók győznek a népszavazáson.

Ebben a helyzetben Declan Kearney, az ír nacionalista Sinn Féin párt elnöke bejelentette: népszavazást kell tartani Írország egységesüléséről.

Kearney úgy látja: az angol szavazók ki akarják rángatni Észak-Írországot az EU-ból, miközben a helyi többség az EU-ban maradásra szavazott. Bejelentette: a Brexit után a Sinn Féin újra előáll régi követelésével, egy népszavazással Észak-Írország Írországgal való egyesüléséről.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
forsteandretredjemann
2016. június 24. 12:02
Éirinn Amhoinn. Sikerüljön nekik, megérdemlik.
Apáczai
2016. június 24. 07:42
Hajrá írek! Vége a "vallásháborúnak" hazudott ír szabadságharc eltusolásának!!! Ideje egyesíteni a nemzeteket. Mindet!
civilina
2016. június 24. 07:36
"...Declan Kearney, az ír nacionalista Sinn Féin párt elnöke bejelentette: népszavazást kell tartani Írország egységesüléséről." Könnyen lehet, hogy David Cameron lesz az angolok Gorbacsovja.
teljesenertelmetlen
2016. június 24. 07:30
A túltolt Európai Egyesült Államok pont az ellenkezőjét fogja elérni, mint amit a kitalálói szerettek volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!