BBC: Náci jelképeket találtak az angol képviselő gyilkosának lakásán

2016. június 17. 21:03

A rendőrség elsődleges nyomozati szálként kezeli, hogy felderítse: voltak-e szélsőjobboldali kapcsolatai Jo Cox munkáspárti képviselő feltételezett gyilkosának. A férfi lakásán náci jelképeket találtak – értesült a BBC.

2016. június 17. 21:03

„Elsődleges nyomozati szállá” vált annak felderítése, hogy voltak-e szélsőjobboldali politikai kapcsolatai a csütörtökön gyilkosság áldozatául esett brit alsóházi képviselőnő megölésével gyanúsított férfinak – mondta pénteken a vizsgálatot vezető rendőrtiszt. A támadás során egy 77 éves férfi is megsérült, aki próbált segíteni a képviselőnek.

A Nyugat-Yorkshire megyei rendőrség főparancsnoka, Dee Collins péntek esti sajtótájékoztatóján elszigetelt, de célzott támadásnak nevezte a 41 éves Jo Cox munkáspárti képviselő ellen elkövetett merényletet. Elmondta, hogy a terrorelhárító hatóságok is bekapcsolódtak a nyomozásba.

Hozzátette: a másik fő vizsgálati szál a gyilkosság gyanújával őrizetbe vett 52 éves Thomas Mair mentális állapotának feltérképezése. Az első vizsgálatok szerint úgy tűnik, hogy a férfi alkalmas az őrizetbe vételre és a kihallgatásra.

A BBC pénteki értesülései szerint a nyomozók Mair lakásában náci jelképeket találtak.

Utoljára 1990-ben fordult elő az Egyesült Királyságban, hogy meggyilkoltak egy hivatalban lévő képviselőt: akkor Ian Gow esett az északír terrorista csoportok áldozatául.

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. június 19. 03:18
Az a nagy emberi jogok demokrácia amire az amcsik hivatkoznak az csak duma ,fellehet használni politikai hazugságok leplezésére ,lehet vele igérni ,lehet vele milliókat keresni (rossz börtöni elbánás)
áfonya
2016. június 19. 03:09
Ennyit tesz a nagy amerikai emberi jogok demokrácia,mindig ezt sulykolják ,csak az a szervezetet tiltják aki az amcsikra nézve veszélyes ...Az olyan mint liberális alapítványok meg akik felvonulgatnak azt nem szabad gátolni mert az emberi jogokkal szintén lehet bomlasztani ,fellehet erősíteni uszítani belső zavargásokat kelteni pár cia ügynökkel ,máris van kormánybuktatás..Nem kell háború ahhoz hogy egy egy ország felégjen ,ott van egyik példa Ukrajna. Amerika mit csinál ,csak figyeljük,tüzeskedik lángokat fellobbantja helyenként ,majd siet oltani mint a megmentő. Valahol a tengeren túl úgy játszanak a földrészekkel embereivel mint a sakktábla bábuival ,amelyik útba van kiütik szabályokat felrúgva.
áfonya
2016. június 19. 02:50
Nem kell ahhoz nácinak lenni hogy Európát ismét felégessék tönkre tegyék ,elég ahhoz egy kommunista olyan mint Merkel csak megtalálja hozzá a megfelelő háttér támogatás ,úgy ugat ahogyan vezényelnek neki ,oda rohan ahova küldik ,azzal a hordával irtja Európai népet melyek már a háttér támogató útnak indított felénk .Ha Európát tönkre akarják tenni mindig a németeket használják fel németek közt is vannak hazaáruló ,mindig az eu legerősebb nemzetét gyengítik meg,utána könnyű bevenni mint a várat.
1120
2016. június 19. 01:52
Nem valami kreatív ez az MI6...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!