Obama a nukleáris fegyverek veszélyeire hívta fel a figyelmet HIrosimában

2016. május 27. 11:28

Bocsánatot nem kért, de kifejezte sajnálatát a Japánba látogató Barack Obama Hirosimában. Az amerikai elnök a nukleáris fegyverek veszélyeire figyelmeztetett beszédében, majd elmondta: azért jött a városba, hogy eltűnődjön a szörnyű erőn, amit elszabadítottak ott, és hogy gyászolja a halottakat.

2016. május 27. 11:28

Barack Obama amerikai elnök hirosimai látogatásán a nukleáris fegyverek veszélyeire figyelmeztetett. „Egy felvillanó fény és egy tűzfal elpusztított egy várost és bizonyította, hogy az emberiség rendelkezik olyan eszközökkel, amelyekkel el tudja pusztítani önmagát”  – tudósít a CNN.

Elmondta: azért jöttek a városba, hogy eltűnődjenek a szörnyű erőn és gyászolják a halottakat. Obama kifejezte sajnálatát, de nem kért elnézést az atombomba ledobásááért ország nevében. A hirosimai múzeum vendégkönyvbe azt írta: reméli hogy a világ közösen megtalálja a bátorságot hogy terjessze a békét és létrehozzon egy nukleáris fegyverek nélküli világot.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2016. május 27. 15:53
Micsoda ócska egy duma...:( Vajon mit szólna a világ ahhoz, ha egy német vezető politikus ilyesmiről süketelne az Auschwitzi emlékműnél???!
Maddox
2016. május 27. 14:22
És Ő hívja fel a figyelmet a nukleáris fegyverek veszélyeire? Ő? Ki vetett be egyedül nukleáris fegyvereket eddig? Bocsánatot kért már a civilek tömeges lemészárlásáért? Nem? És még van pofája?
lynx
2016. május 27. 14:16
Eszükbe juttatta, ki az úr a házban.
Dénia
2016. május 27. 13:01
Ezt nem hiszem el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!