Hatalmas krátert robbantak a kurd terroristák

2016. május 13. 15:24

Négy öngyilkos kurd merénylő egy rendőrőrsöt akart megtámadni, azonban a bombák idő előtt felrobbantak, egy hatalmas krátert okozva.

2016. május 13. 15:24

Csütörtök este a kelet-törökországi Diyarbakir közelében négy öngyilkos merénylő robbantást hajtott végre, aminek következtében egy hatalmas kráter keletkezett. A török hatóságok tájékoztatása szerint a terrorszervezetként számon tartott Kurdisztáni Munkáspárt tagjai egy rendőrőrsöt készültek megtámadni, de a lopott teherautóban szállított bombák idő előtt működésbe léptek. Az akcióban négyen meghaltak tizenheten megsérültek.

Harcok is voltak Törökországban, amiben hat katona meghalt, nyolc pedig megsérült, mikor összecsaptak a PKK aktivistáival. Törökország délkeleti részében két és fél évi fegyverszünet után 2015 júliusában újultak ki a harcok a kurd milíciák és a biztonsági erők között. Ez idő óta a biztonsági erők csaknem 400 tagja vesztette életét, és a PKK mintegy 5400 lázadóját ölték meg.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paul
2016. május 14. 21:16
Lesz fosás Jumurdzsákéknak: https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/05/14/kurdish-militants-just-challenged-turkish-air-power-in-a-major-way/?postshare=651463243234895&tid=ss_tw-bottom
Paul
2016. május 13. 20:32
A törökök szemét genyák, nehéztüzérséggel meg tankokkal lövik a kurd városokat rommá, hogy kivándorlásra kényszerítsék õket. Civilekrõl van szó, a hegyekbe nem nagyon mernek menni a PKK után, csak légitámadásokkal próbálkoznak. Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy a kurdok már 1000 éve ott éltek, amikor a törökök betolakodtak Belsõ-Ázsiából és nem fogják soha feladni saját földjüket. Erdogán a föld legnagyobb ganéja, aki még az a szerencsetlen Merkelt is hülyévé teszi. A legjobb lenne, ha megint lelõnnének valami orosz gépet, azok meg megszórnák õket úgy, hogy elmenjen a kedvük az ottomániánizmustól.
2016. május 13. 20:30
Sokat javíthatna Európa biztonságérzetén, ha ezeket a takaros kis házi készítésű, de igen hatékonynak tűnő bombácskákat vízummentesen lehetne behozni a jó öreg kontinensre! Sok pénzt meg lehetne spórolni a bürokrácián, és az újjáépítésekre lehetne fókuszálnunk! Mennyivel könnyebb lehetne az életünk!
Akitlosz
2016. május 13. 18:46
Így kell ezt csinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!