Elfajultak a párizsi tüntetések

2016. május 26. 17:21

Könnygáz, törött kirakatok, égő aluljáró, összecsapások. A munkajogi reform elleni tüntetések rendbontásba és erőszakba torkollottak.

2016. május 26. 17:21

Összecsapások törtek ki csütörtökön maszkos fiatalok és a rendőrök között a munkajogi reform elleni tiltakozó felvonuláson Párizsban.

A menet elején haladó mintegy száz tüntető egy adott pillanatban kivált az előre meghatározott útvonalon haladó tömegből, és az egyik szomszédos utcában kirakatokat törtek be, szemetes konténereket borogattak fel, gépkocsikat rongáltak meg és üvegekkel dobálták meg a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak. A rendfenntartó erők 12 embert előállítottak, majd miután a rendre helyreállt, helyszíni tudósítások szerint a rendbontók többsége visszament a békésen tiltakozók közé.  

Az összecsapásokat követően a párizsi prefektúra nyolc embernek megtiltotta a tüntetéseken való részvételt. Közöttük van az a három férfi is, akik múlt héten felgyújtottak egy rendőrségi gépkocsit. A többi érintett is részt vett már incidensekben a korábbi tüntetéseken.

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex.leopardi
2016. május 27. 12:10
baloldali vezetése van a francoknak,csodálkozik még valaki
Bihari Hunor
2016. május 27. 07:59
Fransziaország az elmúlt évtizedben a görög és gyurcsányi útra lépett a TÚLKÖLTEKEZÉSBEN és ELADÓSODÁSBAN. A korábbi példás 50 % GDP-vel egyenértékű államadósságuk ma már megközelíti a 100 %-ot, emiatt Bokros- illetve Cipras CSOMAGOK bevezetésére kényszerültek, amely nem sok népszerűséget hoz a szocliberál ADÓSSÁGkormánynak. *
mokány
2016. május 26. 22:45
"Aux armes citoyens, Formez vos bataillons! Marchons! Marchons!"
thymian
2016. május 26. 22:40
"A rendfenntartó erők 12 embert előállítottak, majd miután a rendre helyreállt, helyszíni tudósítások szerint a rendbontók többsége visszament a békésen tiltakozók közé." Hú basszus, nem verték válogatás nélkül össze őket, mint nálunk 2006-ban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!