Kalapos terrorista: A foci EB-n akarnak robbantani a dzsihadisták

2016. április 11. 14:47

Francia sajtóértesülések szerint a néhány napja elfogott Mohamed Abrini azt vallotta a kihallgatásán, hogy a dzsihadisták a franciaországi foci EB-n terveznek merényletet. Abrini az a férfi, aki a brüsszeli robbantásokat megelőzően készült reptéri felvételeken kalapban látható, és sokáig keresték a merényletek után.

2016. április 11. 14:47

A nyáron megrendezendő foci Európa Bajnokságon akarnak lecsapni a terroristák – a francia Libération értesülései szerint ezt vallotta kihallgatásán Mohamed Abrini, a reptéri felvételeken szereplő kalapos férfi – írja az Index. Abrinit sokáig keresték, miután a reptéri robbantások után elmenekült a helyszínről, végül néhány napja fogták el.

Eddigi kihallgatásain azt is elmondta a rendőröknek, hogy eredetileg Párizsban akartak merényletet elkövetni márciusban, és végül azért robbantottak Brüsszelben, mert a hatóságok a nyomukban voltak, ezért nem akarták vesztegetni az időt.

A francia hatóságok azt ígérik, hogy maximális biztonsági intézkedések mellett fog zajlani a foci EB, de a rendőrök és biztonsági szakértők is felhívták a figyelmet, hogy az esemény ideális célpont a terroristák számára.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Haka Pc
2016. április 11. 22:10
Azokat a helyeket tán nem teszi tönkre. Remélem.
peti
2016. április 11. 20:40
Ezek CSAK az erőszakból értenek, igy szocializálódtak... Szomorú vagy sem, de ez van. Idő kédése, hogy ez a többség számára is világos legyen. Komondorok kellenek, hogy szétszedjék a farkasokat, mielőtt még több bárányt felzabálnak.
balbako_
2016. április 11. 16:40
Majd robbant más!
NeMá
2016. április 11. 16:19
Ez annyira kézenfekvő! Én legalábbis ha nem mondja akkor is tudom, hogy gőzerővel ezen dolgoznak! Remélem a franciák is gőzerővel dolgoznak ellenük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!