Állandósultak a diáktüntetések Franciaországban

2016. április 15. 13:02

A munkajogi reformok ellen tüntetnek a diákok Franciaországban, ugyanis az átfogó reformcsomagban megkönnyítené a kormány az elbocsátásokat, valamint lehetővé tenné a rugalmasabb munkaidő-beosztást.

2016. április 15. 13:02

Március eleje óta folynak a diákok által szervezett tiltakozások a kormány munkajogi reformja ellen. Már történtek atrocitások és könnygázos oszlatás is, hiába nyújtottak be nyolcszáz módosító javaslatot és hiába tett engedményeket a kormány – tudósít az Euronews.

A tervezetben megkönnyítené a kormány az elbocsátásokat, valamint lehetővé tenné a rugalmasabb munkaidő-beosztást, a végkielégítések maximalizálásáról azonban lemondott a kormány a tüntetések hatására.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
térdfigyelő kamera
2016. április 15. 19:41
Március eleje óta képtelen vagyok megtudni -a francia törvényjavaslat beható tanulmányozásának híján- hogy mi a törvény lényege, mondjuk 8 mondatban összefoglalva, a kórusban hallgató, ill. ködösítő internacionalisták jó voltából.
Akitlosz
2016. április 15. 15:07
Helyesen teszik. Holland "érvelése" nem túl meggyőző. "Lehetetlen", "elkerülhetetlen". Miért is? Inkább az van, amit Döge fórumtárs ír, hogy kell a hely az olcsó munkaerőnek. Nem létezik semmiféle munkaerőhiány sem Magyarországon, sem Európában, sem a világon. A cégeknek ugyan nem munkaerőre van szükségük, hanem csak és kizárólag olcsó munkaerőre. Ezért erőltetik a bevándoroltatást, és ezt a törvényt, hogy nyugat-Európában is le tudják törni a munkabéreket. A politikusok pedig asszisztálnak a tőke akaratának, mert tőlük kapják a pénzt a kampányaikhoz, valamint azért, mert ha nem engednek a tőkének, akkor az egyszerűen elköltözteti a gyárait olcsóbb munkabérű országokba. A híres nyugati világmárkák is Kínában és környékén gyártatnak már mindent, amit csak tudnak.
Békanász a hasadon
2016. április 15. 13:56
Kón Benditnek sikerült büdössé tenni az ilyen megnyüzsdüléseket.
Orvosok és mérnökök
2016. április 15. 13:10
Je suis Pukli!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!