Vád alá helyezték a földön fekvő palesztint kivégző izraeli katonát

2016. március 30. 10:48

Egy izraeli katona a múlt héten agyonlőtt egy földön fekvő palesztin merénylőt. A 19 éves katonát vád alá helyezték, kedden került a bíróság elé.

2016. március 30. 10:48

Múlt hét csütörtökön két palesztin fiatal késekkel támadt egy izraeli katonára. A merénylőket megsebesítették, majd egy izraeli katona az egyik földön fekvő sebesült palesztint agyonlőtte. Az egész jelenetet felvette a telefonjával egy járókelő.

Habár Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kiállt az izraeli katona mellett, végül mégis vád alá helyezték. A bíróság szerint helyszíni kivégzés történt, és aránytalansággal vádolják az izraeli hadsereget. A már hónapok óta tartó palesztin erőszakhullámnak eddig 28 izraeli, két amerikai és 190 palesztin áldozata van.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2016. március 30. 17:23
A katona feladata a támadó ellenfél harcképtelenné tétele, az ítélkezés joga a bíróságoké, ez minden jogállamban így van.
zazriveczazseni
2016. március 30. 17:01
Miben különbözik a PH az IÁ-tól? Semmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RPéter10
2016. március 30. 15:19
http://888.hu/article-nem-onkenyesen-lottek-fejbe-a-palesztin-keselot#
OberEnnsinnen
2016. március 30. 14:18
Ha nem halt volna meg egy ember, azt írnám: már semmi sem a régi, de meghalt. Ami történik, nem az izraeliek, nem a palesztinok szégyene elsősorban. A több száz milliós "Arab nemzeté". Akik képtelenek megvédelmezni 5 milliós "testvéreiket". "Az arab-izraeli konfliktus egyik kulcsproblémája a menekültkérdés, megoldása nélkül nem lehet békét kötni. Hasonló fontosságú Jeruzsálem végleges státusa, a határok, a zsidó telepek vagy éppen a víz kérdése is. A menekültkérdés azonban nem csak gazdasági, politikai kérdés, hanem humanitárius katasztrófa is. Megoldása sürgős lenne, ennek ellenére már több mint ötven éve rendezetlen. Generációk nőttek fel áldatlan állapotok között; igazán az lett volna a csoda, ha a szélsőséges szervezetek nem találtak volna itt termékeny talajra." Européer Nemzetközi kapcsolatok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!