Szlovákia: Összefognának a Fico-ellenes kispártok

2016. március 08. 12:53

A szlovák választásokon második helyet elérő, magát liberálisnak valló SaS párt elnöke, Richard Sulík öt másik kispárttal, a szlovák nacionalista SNS-től a Bugár-féle Híd-Mostig tárgyalna egy lehetséges kormánykoalícióról. „Az összetákolt kormány még mindig jobb, mint a szakértői” – tette hozzá a politikus.

2016. március 08. 12:53

A földrengésszerű politikai eredményeket hozó szlovákiai választáson Robert Fico Smer pártja elveszítette a parlamenti többségét, és egyelőre nincs partnere a többség visszaszerzéséhez.

Richard Sulík, a magát liberálisnak valló SaS elnöke viszont az Új Szó szerint arról beszélt: öt másik kispárttal tárgyalna egy lehetséges kormánykoalícióról. A választáson második helyezett SaS 12 százalékot szerzett. Sulík tárgyalna az Egyszerű Emberek nevű formációval, az immár Slota nélküli, nacionalista SNS-szel, a Bugár Béla-féle Híd-Mosttal, a Sieť nevű protestpárttal és a Család vagyunk nevű formációval is. Sulík csak a szélsőjobboldali Marián Kotleba pártját hagyná ki az egyeztetésekből.

Sulík szerint az SNS megváltozott, már nem olyan, mint régen volt, és még az SNS és a magyarokat képviselő Híd között is létrejöhetne egy egyezség. Az SaS elnöke még ahhoz sem ragaszkodna, hogy ő legyen a miniszterelnök. Az előre hozott választások lehetőségét elutasította, szerinte ez arrogáns lépés lenne a választókkal szemben. „Az összetákolt kormány még mindig jobb, mint a szakértői” – tette hozzá a politikus.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KEde
2016. március 08. 14:47
Ez is Sulík: http://www.pluska.sk/fotogaleria/?foto=&clanok=826367 Aki érti... Így küzdött az LMBTQ csoportok jogaiért.
Alien
2016. március 08. 13:36
Egy jo cikk errol a Sulik-rol, es hogy mit csinalt eddig. http://w.blog.hu/2009/10/09/eszaki_feny_2
KEde
2016. március 08. 13:25
Rettegnek az előrehozott választásoktól, mert Kotlebáék még több helyet szerezhetnének a parlamentben (nem vagyok a szimpatizánsuk). A manipuláció már nem működik, az emberek rájönnek a turpisságokra. Azóta kiderült, hogy voltak "reális" közvélemény-kutatások is, amelyek a választások eredményét vetítették előre. Természetesen a nép egy másik, a hatalmasságoknak megfelelő előrejelzést kapott. A reális a fiókokban maradt.
Gullwing
2016. március 08. 13:23
Nincs szakértői kormány. Ez egy nem létező fogalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!