Konferenciázni hívja Kocsis a migránskvótát ellenző önkormányzati vezetőket

2016. március 06. 15:16

Kocsis Máté vasárnap bejelentette: konferenciára hívja azon önkormányzatok vezetőit, akik a kormánnyal egyetértve elutasítják az EU-s migránskvótát. A józsefvárosi polgármester kijelentette: nem szabad hagyni, hogy a „veszélyes migránskvótát a brüsszeli bürokraták ráerőltessék Magyarországra vagy egyes településekre”.

2016. március 06. 15:16

Konferenciára hívják össze jövő szombatra azoknak a településeknek a vezetőit, amelyek kiálltak a kormány migrációs politikája mellett – közölte Kocsis Máté, Józsefváros kormánypárti polgármestere vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen részt vett a szintén Fidesz-KDNP-s Papp László debreceni és Ferenczi Ferenc tiszaszigeti polgármester is. 

Kocsis Máté azt mondta: eddig 871 település képviselő-testülete kötelezte el magát nyilatkozat elfogadásával a kormány migrációs politikája mellett, de további önkormányzatok is csatlakozhatnak ehhez az együttműködéshez. A jövő szombati konferencián az illegális bevándorlás okozta problémák mellett arról is beszélnek majd, hogy mivel tudják segíteni a kormány munkáját az illegális bevándorlással kapcsolatban és a kötelező bevándorlási kvótáról kezdeményezett népszavazást – közölte a fideszes politikus, aki hangsúlyozta, érdekeltek a referendum sikerében, ezért kampányolni is fognak érte.

Kocsis Máté arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Unióra nehezedő migrációs nyomás nő, ez Magyarország déli határánál is érezhető. „Nagyon fontos dolog, hogy a jogtalan, értelmetlen és veszélyes kvótát a brüsszeli bürokraták ne tudják ráerőltetni se Magyarországra, se egyes településekre” – mondta. A szilveszteri kölni molesztálásokra utalva hozzátette: egyikük településén sem szeretnének kölni esetet. 

Papp László, Debrecen polgármestere arról tájékoztatott, hogy több mint 42 ezer debreceni írta alá azt a petíciót, amely arra kérte a kormányt, szabjon gátat a migránsáradatnak, és mondjon nemet a brüsszeli kvótákra. Megjegyezte, hogy Debrecen közgyűlése elsőként fogadta el a kormány migrációs politikája mellett kiálló nyilatkozatot. 

Arról is beszélt, hogy a városban komoly biztonsági kockázat volt az ott működő befogadóállomás, amely azonban tavaly decemberben bezárt, ami „visszaadta a nyugalmat Debrecennek”. Ferenczi Ferenc, a magyar-szerb-román hármashatár mellett fekvő Tiszasziget polgármestere arra kérte a kormányt, hallgassa meg az emberek véleményét, és erre alapozva védje meg az országot, „ne engedje az EU-nak, hogy ránk kényszerítsék a kvótát”.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2016. május 14. 14:14
Egyet értünk magunkal? Igen!A konferencia véget ért! Vajon mennyibe fájhat ez nekünk! DDDDD
Tintamin
2016. március 08. 10:35
"Veszélyes migránskvóta" 1300 emberrel kell riogatni. Túl sok lett habonyárpi, be kell dobni a migráns témát, nincs más ötlet.
Aerion
2016. március 07. 16:14
A kisded és debil játszadozás az, amit te művelsz, szerencsétlen.
Aerion
2016. március 07. 16:14
Megtudhattad a választ: Burmann.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!