Helyes döntésnek tartja a magyar kerítés megépítését az osztrák alkancellár

2016. március 20. 14:24

Helyes döntésnek tartja a Magyarország déli határára épített kerítést az osztrák alkancellár. Reinhold Mitterlehner egy vasárnap közölt interjújában kijelentette: menekültkérdésben megegyezik az álláspontja Orbán Viktoréval.

2016. március 20. 14:24

A magyar kerítés megépítése helyes döntés volt – jelentette ki Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellár a Kurier című osztrák lap vasárnapi számának adott interjújában. Orbán Viktor megfelelően kezelte a helyeztet és sohasem mondta, hogy a menedékkérelmeket Magyarországon nem dolgozzák fel – mondta Mitterlehner. Egyúttal arra is kitért, hogy ugyan a menekültkérdésben megegyeznek álláspontjaik, azonban a magyar politikus nem minden nézetét osztja.

Az alkancellár kifejtette: sok menekültnek még mindig az az elképzelése, hogy Németországba megy, azonban szerinte arra nincs joguk, hogy kiválasszák a számukra legmegfelelőbb országot. A néppárti politikus úgy vélte: az elosztás kérdése nem befolyásolja azt, hogy szükség van az uniós külső határok védelmére, mégpedig nemcsak a törökországi, hanem az egész földközi-tengeri szakaszon.

Mitterlehner szerint a kis falvak lakói, akik még nem találkoztak közvetlen menekültekkel, inkább aggódnak a helyzet miatt, ezért az integrációt pozitív példákkal kell előmozdítani. Ebben segíthet az uniós külső határok védelme is, hiszen így az emberek újra azt érezhetik, hogy urai vagyunk a helyzetnek – jelentette ki Mitterlehner, aki a Törökországgal született uniós megállapodást illetően várakozó állásponton van.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2016. március 20. 21:18
Akkor esetleg egy "bocsika"?
atila68
2016. március 20. 19:42
Hitler is osztrák volt. Nácik ezek. Más magyarázat nincs, nem lehet, nem van. Slussz passz!
választópolgár
2016. március 20. 19:22
Vonuljunk be bécsbe és legyen magyar-osztrák monarchia.
Szívemből magyar
2016. március 20. 19:12
Végre egy gerinces ostrák politikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!