Felajánlja lemondását Berényi József MKP-elnök

2016. március 07. 09:10

Miután a Magyar Közösség Pártja ismételten nem jutott be a pozsonyi parlamentbe a szombati szlovákiai választáson, Berényi József pártelnök kész felelősséget vállalni és felajánlja lemondását a párt elnökségének.

2016. március 07. 09:10

A Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke szerint a felvidéki politikai megosztottság miatt maradtak sokan passzívak a szlovákiai parlamenti választáson. Berényi József a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hétfőn azt is elmondta: felajánlja lemondását, miután pártja nem jutott be a parlamentbe.

„Kész vagyok felelősséget vállalni” – mondta az MKP elnöke, jelezve: felajánlja pártja országos elnökségének, hogy lemond. „Ami szükséges, azt meg fogom lépni” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy az MKP országos elnöksége hétfő délután ül össze. 

Berényi kifejtette: a felvidéki politikai megosztottság nem tette lehetővé, hogy elvigyék az urnákhoz az magyarokat, sokan maradtak passzívak, nem vettek részt a voksoláson. A jövőt firtató kérdésre azt mondta: mivel a parlament valószínűleg nem tudja ebben az összetételben kitölteni a négyéves mandátumot, az MKP-nak is előre hozott választásra kell készülnie.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2016. március 07. 14:22
Egy tisztességes politikus ilyen helyzetben nem felajánlja lemondását, hanem lemond. Így egy ócska színjáték az egész.
liberálzöld.
2016. március 07. 12:49
Csak az a kérdés, hogy Orbán elfogadja-e. "Felajánlja lemondását Berényi József MKP-elnök"
1234
2016. március 07. 09:59
Berényinek mennie kell, de az összes megélhetési szürke egérnek is, pártitkár leszármazottaknak, régi érdek klikk belterjes csoportocskáknak az mkp-ból. Remélem ezután ők mennek majd az első sorban, mint a népi tüntetők, amikor majd jön a szlovák rendőrség agyonverni a magyar szóért tüntetőket!!!
még fokozza
2016. március 07. 09:30
Nem lemond és kész, hanem felajánlja. Azért az országos elnökségnek ajánlja a lemondását, mert ott a haverjai újra bizalmat szavaznak. Gyorsan túl akar lenni az egészen, megszilárdított pozícióval. Én nem várok már tőle semmit, mert eddig sem csinált semmit. Olyan Mesterházy kaliberű politikusi képesség. Egy magyarnak jobban kell küzdenie, legyen benne virtus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!