Azerbajdzsánban tárgyal a hétvégén Orbán Viktor

2016. március 04. 11:39

Többek között együttműködési szándéknyilatkozatot ír alá a Semmelweis Egyetem és az Azeri Orvosi Egyetem között, és közös infokommunikációs fejlesztési alap létrehozásáról is tárgyal Orbán Viktor a hétvégén Bakuban.

2016. március 04. 11:39

Orbán Viktor miniszterelnök kétnapos hivatalos látogatást tesz a hétvégén Azerbajdzsánban – tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Havasi Bertalan közölte: a miniszterelnök szombat reggel indul Bakuba, útjára elkíséri mások mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Tapasztalatot cserélnek a foglalkoztatásról is

Orbán Viktor szombaton megbeszélést folytat azeri kollégájával, Artur Rasizadéval. Ezt követően a két ország képviselői szándéknyilatkozatot írnak alá közös ICT (infokommunikációs) fejlesztési alap létrehozására, egyetértési megállapodást a tapasztalatcseréről a foglalkoztatással kapcsolatban, továbbá együttműködési szándéknyilatkozatot a két ország a Semmelweis Egyetem és az Azeri Orvosi Egyetem között.

Vasárnap Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó koszorút helyez el a Tisztelet Fasorán, Heydar Aliyev nemzeti vezető sírjánál, majd felesége, Zarifa Aliyeva síremlékén.

A kormányfő ezután Ilham Aliyev azeri elnökkel találkozik a Zogulban található elnöki palotában. A megbeszélést követően Orbán Viktor Magyar Érdemrend kitüntetést ad át Mehriban Aliyevának, a Heydar Aliyev Alapítvány elnökének, majd a látogatás utolsó programjaként Ilham Aliyev és Mehriban Aliyeva First Lady díszebédet ad a delegációnak.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. március 05. 05:30
Azért is érdekli az azeri diktátor dinasztia az Orbán családot mert ők is arra törekednek. A pénz már megvan abból amit a magyar emberektől elloptak. Most már csak az kell, hogy melyik kölök lesz az utód. Sokra ment Orbán, a kommunista szülők, kommunista kölke. Senki se mondhatja, hogy Magyarország nem a lehetőségek országa ha ügyesen tusz köpenyeget forgatni, hazudni és lopni, lopni, lopni ....
h.kovacs
2016. március 04. 18:25
átugorhatna az örményekhez is, ha már ott van :-)
Mr. Black
2016. március 04. 18:21
Átveszi a Véres Aranybalta kitüntetést !
Mindjárt
2016. március 04. 16:36
Kitünteti a baltás gyilkost is a felcsúti maffia vezér?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!