Amerikai előválasztás: Kerry szerint a világ nem érti, mi folyik az Egyesült Államokban

2016. március 29. 07:24

Kínos az ország számára az a retorika, amelyet a Republikánus Párt elnökjelöltségért folyó kampányában megütnek a jelöltek – jelentette ki John Kerry Demokrata párti amerikai külügyminiszter a CBS televízióban, elsősorban Donald Trump és Ted Cruz kijelentéseire utalva.

2016. március 29. 07:24

A világ vezető politikusait elképeszti az amerikai választási kampány hangneme – jelentette ki egy televíziós interjúban John Kerry amerikai külügyminiszter, aki az elmúlt napokban szerzett személyes tapasztalatait osztotta meg. 

John Kerry a CBS televíziónak nyilatkozva hangoztatta: „Bárhová megyek, bármelyik vezetővel találkozom, mindenki mindenütt azt kérdezi, hogy mi történik Amerikában. Nem hisznek a szemüknek. Azt hiszem, korrekten fogalmazok, ha azt mondom: sokkolja őket”.     

Az amerikai diplomácia irányítója az elmúlt napokban Moszkvában és Brüsszelben járt, és állítása szerint a külföldi vezető politikusokat a republikánus párt elnökjelölt-aspiránsainak vitái és állásfoglalásai képesztik el. 

Ezzel összefüggésben idézte a milliárdos üzletemberből politikussá lett Donald Trump kijelentéseit, amelyek szerint átmenetileg meg kellene tiltani muszlim vallású emberek beutazását az Egyesült Államokba. 

Idézte Ted Cruz texasi szenátort is, aki a brüsszeli merényletek után azt javasolta, hogy az Egyesült Államokban a muszlimok lakta negyedekben megerősített járőrszolgálatra lenne szükség „a muszlimok radikalizálódásának megelőzése érdekében”.

Kínos az országnak

Kerry szerint ez a retorika külföldön megingatja az Egyesült Államokba vetett hitet és bizalmat, „kínos az egész ország számára”. 

Obama elnök hétfő este egy újságíróknak rendezett díszvacsorán azt mondta: „Nem mintha a világban másutt nem fordulna elő, hogy politikusok őrültségeket beszélnek, csakhogy az Egyesült Államokról azt gondolják, hogy ez nem az az ország, ahol teljesen őrülten is lehet politizálni”.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2016. március 29. 12:45
Szerintem meg Amerikában nem értik, hogy mi folyik a világban. Sőt, azt sem értik, hogy mi folyik Amerikában.
krutyifix
2016. március 29. 12:40
Kerry szerint ez a retorika külföldön megingatja az Egyesült Államokba vetett hitet és bizalmat, „kínos az egész ország számára”. nem létező dologról beszél, soha ilyen mély ponton nem volt USA megítélése a világban, de nem ezzel a választással kezdődött néhány főbb kiváltó ok a világutálatra Amerikával szemben talán Nixon idején a trösztellenes törvény eltörlése Clinton bankszabályzók eltörlése és persze Bush Irak "eltörlése" a fél világ szívesen felrobbantaná ezt a politikai gépezetet (nem az embereket) másik fele -velünk együtt- a szövetségesek legalábbis leköpnék!
Megtalálta
2016. március 29. 12:38
Ugyan mi a fenét nem lehet ezen érteni. Előválasztás folyik, ennyi a történet. Ez a nyilatkozat a Demokrata kampány része. Egyébként hiába kampányoltok Hillary mellett, akkor is egy visszataszító, gonosz boszorkány.
Mindjárt
2016. március 29. 11:09
A másik meg, hogy az undorító szekszuális és a másik feleségét mocskoló viselkedést nem Trump hanem Trump ellenfelei kezdték. Trump csak visszavágott amihez joga van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!