Alapjogokért Központ: Az egész menekültügyi szabályozást kell felülvizsgálni

2016. március 29. 08:21

Az egész menekültügyi eljárást felül kellene vizsgálni az Alapjogokért Központ szakértője, Kovács István szerint, mivel azok a második világháború után még kevés menedékérő esetére születtek. Kovács szerint az EU-t a saját szabályai kötik gúzsba.

2016. március 29. 08:21

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint nemcsak az Európai Unió menekültügyi szabályait, hanem az egész menekültügyi mechanizmust felül kellene vizsgálni, a genfi egyezménnyel bezárólag.

Kovács István a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden kifejtette: az eddigi eljárások arra lettek „kitalálva”, hogy ha kevés menedékkérő érkezik, akkor a hatóságok szakértők bevonásával megvizsgálják az egyes eseteket és döntenek a kérelemről. Ezek a szabályok régen megbuktak, mivel ilyen sok kérelmezőnél nem működnek az eljárások.

A szakértő az unió magatartását álságosnak nevezve kiemelte, hogy bár megkötöttek egy megállapodást Törökországgal, azt a szükséges jogszabály-változtatások nem követték. Kovács István szerint saját szabályai kötik gúzsba az Európai Uniót, továbbá a politikai és közjogi értelemben „felelőtlen” nemzetközi szervezetek. Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója azt mondta: hiába próbál az EU legalább politikai szinten szembefordulni az „emberjogi dogmatizmussal”, a menekültügyi szervezetek állásfoglalásaikat megfellebbezhetetlennek vélik, miközben a tényekre fittyet hánynak.

Kovács István szerint az ENSZ menekültügyi főbiztossága és más menekültügyi szervezetek mostanra „önjáróvá váltak”, és nem hagyják Brüsszelt kitörni a semmittevés politikájából.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. április 22. 16:38
"Ezek egyike sem politikai üldözött, max. háború elől biztonságot kereső." polgárháborús országokból az uralmon lévő kormányzat ellenzéke azért is kénytelen elmenekülni, mert a kormányzat intézményesen üldözi politikailag, ami nem háború kérdése. így pl. Aszad Szíriából és amíg Aszad uralmon van, az is marad, un. békeidőben is. az, hogy Aszadot az oroszok támogatják fegyveresen is, katonai támaszpontokért cserébe, azt jelenti, hogy ők élnek vétójoggal akkor is, ha ez pl. Aszadnak nem lenne. az "Alapjogokért Központ" nem más, mint a Századvég, a vezetői szintén, azaz a kormány, az un. partnereiről nem is beszélve - http://alapjogokert.hu/partnereink/ amit „emberjogi dogmatizmusnak” mond, az az Európai Unió Alapjogi Chartája - https://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_Uni%C3%B3_Alapjogi_Chart%C3%A1ja tehát a magyar "Alapjogokért Központ", lényegében Alapjogellenes Központ..
Fahrenheit 451
2016. április 22. 16:38
"politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való félelmében nem kívánja származási országának védelmét igénybe venni." ez pont az, mint amit te "lázadozó ellenzéknek" aposztrofálsz.
Mindjárt
2016. április 03. 19:46
Azt mondom a keresztényeket írtó, erőszakos, beilleszkedni nem hajlandó mohamedánoknak, hogy ide ne gyertek. Menjetek haza! Ti csak élősködni akartok rajunk és elpusztítani benünket. Takarodjatok haza!
Tóta W. Kutya
2016. április 03. 19:44
Egyébként a migránsválság IGAZI okait valamiért nem elemzik a nagyrész zsidó politikai elemzők! Az okok a fentarthatatlan, kizsákmányoló rablókapitalizmist fenntartó, nagyrész zsidó bankházak és a kamatos kamatok! Ki az az idióta aki nem veszi észre hogy egyre kevesebb ember egyre nagyobb pénzre és így hatalomra tesz szert? A nyugati jólétet régebben a gyarmatosítás, most a kelet-európai volt szocialista országok neokohn gyarmatosítása a szakember agyelszívással illetve az occó kinaji, bangladesi munkaerő biztosítja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!