A siker titka a magyar iskola! (Szlovákiai Magyarok Kerekasztala)

2016. március 17. 18:13

A magyar anyanyelvű gyerekek a magyar iskolában vannak a legjobb helyen – üzeni a szlovákiai magyar iskolák mellett indított kampány.

2016. március 17. 18:13

Kisfilmben és információs honlapon népszerűsíti a szlovákiai magyar oktatást a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala. Mint írják: „A napokban zajlanak az alapiskolai beiratkozások. A magyar anyanyelvű gyermek a magyar iskolában van a legjobb helyen.” A kisfilm a magyar iskolák előnyeire igyekszik felhívni a figyelmet, készítői azt hangsúlyozták, hogy a magyar anyanyelvű gyermek számra a magyar iskolán keresztül vezet az út az érvényesüléshez. 

Érvelésük szerint a szlovák iskolákkal rosszul járnak a magyar gyerekek: „Nagyon elterjedt ugyanis a szlovák iskoláról az a tévhit, hogy szükségszerűen jobb érvényesülést ad a magyar anyanyelvű gyermekek számára is. Ez azonban szakmai érvekkel egyáltalán nem támasztható alá. Sőt, az ellenkezője valószínű, tehát, hogy a szlovák nyelvi környezet okozta nehézségek miatt, a gyermek nagy eséllyel behozhatatlan lemaradást szenved. A szlovák iskola a szlovák anyanyelvű gyermekeknek ad jó érvényesülési esélyeket, a magyar iskola pedig a magyar anyanyelvű gyermekeknek, ezért a civil szervezeteket összefogó Kerekasztal számára fontos, hogy előmozdítsa a magyar oktatás ügyét.”

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. március 18. 22:03
OMG, a magyar nyelv a logika csúcsa. Meg tud magyarázni olyan nyilvánvaló tényeket, mint a közpénzlopás, pl. Kár, hogy magyar nyelvből nem lehet megélni. Ma már túlhaladt a világ a lexikális tudáson, ha a gyerek kezében a wikipédia, akkor talán máshogy kellene megközelíteni az oktatást. Sajnos a központosítás és a tankönyvszabályozás pont a kreativitás, a sokszínűség és az ismeretek tág alkalmazása és tanítása ellen hat. Kellemetlen, hogy ezeket a középkori intézkedéseket pont egy progresszívnak induló kormány hozta, és nem tágít attól, hogy ez a rendszer jó. "Munkaalapú társadalom": már Kínában is rájöttek, hogy ez nem vezet előre. Nálunk meg visszatekerjük az időt, és összeszerelőüzem-országot építünk. Congrats.
még fokozza
2016. március 18. 09:51
Ha ezt reklámozni kell régen rossz.
Tintamin
2016. március 18. 09:27
Erdekes, hogy az anyaorszag kormanya nem igy gondolja. Szerintuk a siker titka a munka. A kozmunka.
dávid
2016. március 18. 09:09
Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!