Olaszország elfogadta az azonos neműek élettársi kapcsolatát

2016. február 26. 10:13

Olaszországban megszavazta a parlament felsőháza az azonos neműek élettársi kapcsolatát. A melegszervezetek elégedetlenek, mert az örökbefogadási lehetőséget kivették a törvényből.

2016. február 26. 10:13

Az olasz felsőház megszavazta az új törvényt, amely lehetővé teszi az azonos neműek számára, hogy élettársi kapcsolatot jegyezzenek be. Mivel a törvényből kivették az örökbefogadás lehetőségét, a melegszervezetek hangot adtak elégedetlenségüknek —

„Ez felháborító. Dühösek és csalódottak vagyunk. Nem tudjuk elhinni, hogy 2016-ban Európában, egy olyan államban, mint Olaszország, amely annyira büszke európai létére, elképzelhető, hogy olyan jogszabályt fogadjanak el, amely nincs tekintettel a védelemre szoruló gyermekekre. Az ország most elszalasztotta azt a nagy lehetőséget, hogy civilizálttá váljon” — mondta Marilena Grassadonia, az olasz homoszexuális szülők egyesületének elnöke.

Az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolata Magyarországon 2009 óta létezik.

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Catullus
2016. február 28. 14:08
Ha csak azt nézzük, hogy mennyi gyerek van állami gondozásban (az otthon sanyargatottakról nem beszélve, de az látens), nagyon jó lenne, ha minél több meleg pár nevelhetne gyereket. Az a gyerek olyan lesz, amilyen akar lenni, de az biztos, hogy nem lenne elvakultan gyűlölködő, a másságot elutasító bigott pondró.
Bolond Istók
2016. február 28. 00:15
Most meséli egy ismerős - én meg gondoltam gyorsan megkérdezem -, hogy ő úgy tudja, hogy vannak olyan ultraliberális anyák, akiknek minden álmuk egy buzi fiúgyermeket és már csecsemőkorban rávezetik a huncutságra. Kivétel nélkül minden olyan gyógyszert, vitamint... stb. ami kúp formában is létezik abban kérik, és állítólag neten lehet rendelni pénisz formájú cumit. Libsik ti nagyon benne vagytok a pedofíliában, a vérfertőzésben, a hullaszexben,... kenitek, vágjátok az ilyesmit. Igaz ez?
csurcsányi
2016. február 27. 21:58
Amikor a Romai Birodalom elkezdet "buzulni"ezután el is kezdett hanyatlani.Hajrá olaszok!
néhai Ch.Pilot
2016. február 26. 23:35
Már csak a pápa áldására várnak. Ahogy a jelenlegit ismerem, meg is fogja adni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!