Áttörték a kerítést a görög-macedón határon rekedt migránsok

2016. február 29. 12:47

Vasúti talpfákkal verték szét a kerítés egy részét a görög-macedón határon feltorlódott migránsok. A rendőrség könnygázzal és hanggránátokkal próbálta megfékezni őket, de sokan így is átjutottak a macedón területre. Az összecsapásban többen megsérültek, néhány migráns kövekkel dobálta meg a rendőröket.

2016. február 29. 12:47

Kidöntötték a kerítés egy részét a görög-macedón határon feltorlódott migránsok hétfő délelőtt. A rendőrök könnygázzal próbálták visszaszorítani őket, de sokan átnyomultak macedón területre – jelentette az M1 tudósítója Idomeniből.

A migránsok először áttörték a rendőrkordont, majd megszállták a határ menti vasúti síneket, és az ott lévő talpfák segítségével elkezdték lebontani a görög-macedón határon emelt kerítést, amelyet később át is szakítottak.

A mintegy 300 iraki és szíriai menekült így kívánt tiltakozni az ellen, hogy a hatóságok szerintük túlságosan alacsony számban engedik át a őket Macedóniába, hogy folytassák útjukat Európa északi része felé.

A macedón rendfenntartók akkor vetették be a könnygázt és a hanggránátokat, mikor a migránsok betörték a kerítés kapuját a két országot összekötő vasútvonalnál. Többen megsérültek, néhány migráns kövekkel dobálta meg a rendőröket. A rendőrök, miközben megpróbálták feltartóztatni a tömeget, megkísérelték helyreállítani a határátkelőn kidöntött szárnyas kaput is.

 

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosszkutya
2016. május 14. 10:18
És akkor a megfejtés is megvan: éles lőfegyver helyett gyökeresen át kell alakítani a segélyezést és a befogadást, az illegális betolakodókat pedig mindkettőből visszavonhatatlanul ki kell zárni.
Anonymtalan
2016. május 14. 10:17
"Mi itt élünk a nyugalom egy csendes szigetén, de épp a Törésvonalakat fejezte be szombaton azzal Torba Tamás, h. ezt a teljes migráns kvóta kizáró politikát Magyarország nem nyerheti meg." Akkor nincs mese finn mintára fel kell készülnie a polgároknak, hogy akár a hatóság ellenében is elzavarja a ránkerőszakolt betolakodókat.
madarasi.abel
2016. március 17. 18:57
taposóakna, az kell nekik.
naiva
2016. március 02. 00:27
Ha annyira szüksége van az oly emberséges, Merkelnek és a többi befogadó országnak a bevándorlókra, miért nem küldenek értük közvetlen járatokat, pl. akár kirándulóhajókat a görög partokra és így azonnal szállíthatnák őket akár több ezresével Hamburgba, Rotterdamba vagy Antwerpenbe? Megkímélné őket is, meg az összes balkáni országot is az infernális jelenetektől, meg a kerítés építéstől! Miért nézi el, hogy fagyban, esőben, sárban, hidegben, éhezve keresztül vergődjenek az egész Balkánon? Nem üzent nekik egy szóval sem, hogy nincs mindenkire szükség, lehet, hogy hiába teszik meg ezt a keserves utat, mégis ki lesznek onnan toloncolva! Nem veszi észre magát, vagy nem is akarja? Ez aljas képmutatás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!