Amerikai parancsnok: A szőnyegbombázás nem amerikai érték

2016. február 02. 10:51

Sean MacFarland, az amerikai hadsereg altábornagya a Pentagonnak az amerikai elvekről beszélt, melyek a hadseregre is vonatkoznak. Az Iszlám Államot legyőzhetőnek nevezte, az Amerikai Egyesült Államokat pedig erkölcsileg szilárdabbnak tartja Oroszországnál.

2016. február 02. 10:51

Az Irakban állomásozó amerikai haderők főparancsnoka kedden úgy nyilatkozott, hogy az Iszlám Állam állásainak „szőnyegbombázása” nem fér össze az amerikaiak értékrendjével. Sean MacFarland altábornagy ezzel arra reagált, hogy néhány republikánus elnökjelölt-aspiráns éppen a terrorszervezet „szőnyegbombázását” javasolja, mert szerintük ezáltal lehet csak megsemmisíteni az Iszlám Államot. 

A dzsihadisták elleni harc egyik legfontosabb katonai vezetője Bagdadból közvetített videókonferencián fogalmazta meg véleményét a Pentagon tudósítóinak. Szerinte az Egyesült Államokat kötik a háborús konfliktusokban érvényes törvények. „A végén nemcsak az számít, hogy győztél, hanem az is, hogyan győztél” – mondta.

Nem felel meg az amerikai értékrendnek, hogy válogatás nélkül bombázzanak

Úgy fogalmazott: „Mi az Amerikai Egyesült Államok vagyunk, megvannak az elveink, ezek vonatkoznak harcoló hivatásos katonáink, légierőnk, tengerészeink és haditengerészeink viselkedésére is. Nem felel meg az amerikai értékrendnek, hogy válogatás nélkül bombázzunk, tekintet nélkül arra, hogy ártatlanokat vagy harcosokat gyilkolunk-e meg”. Megjegyezte: miközben Oroszországot azzal vádolják, hogy válogatás nélkül bombázta Szíria északnyugati vidékeit, „most mi állunk erkölcsileg szilárdabb talajon, s ennek így is kell maradnia”. 

A tábornok úgy véli: az iraki Ramadiban az Iszlám Állam terroristái ellen elért győzelmek jelzik, hogy az a szervezet igenis legyőzhető, s ez csak idő kérdése. MacFarland egyúttal jelezte: várhatóan növelik majd az Irakban lévő amerikai katonák számát.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2016. február 03. 16:37
"Nem felel meg az amerikai értékrendnek, hogy válogatás nélkül bombázzunk, tekintet nélkül arra, hogy ártatlanokat vagy harcosokat gyilkolunk-e meg” És nem szakadt rá a plafon erre a tetvesre. Azért néha azt hiszem van a pofátlanságnak és aljasságnak határa, de láthatóan nincs.
Harangláb
2016. február 02. 20:02
„szőnyegbombázása” nem fér össze az amerikaiak értékrendjével... Hiroshima, és Nagaszaki?!?
KannibálTatárÚr
2016. február 02. 17:43
..."az Iszlám Állam állásainak „szőnyegbombázása” nem fér össze az amerikaiak értékrendjével." Még szép, hogy legalább a szövetségeseitek ellen nem vettek be szőnyegbombázást.
mo ching
2016. február 02. 15:31
Nemrég lebombáztatok egy kórházat, elfelejtetted altáborn-agyatlankám?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!