Vállalják arcukat a felvidéki kétnyelvűsítők

2016. január 18. 13:32

A napokban újabb polgári engedetlenségi akciókat hajtottak végre a Kétnyelvű Dél-Szlovákia magyar aktivistái, akik már névvel és arccal vállalják ügyüket.

2016. január 18. 13:32
2016. január 16-17-én a Kétnyelvű Dél-Szlovákia aktivistái több polgári engedetlenségi akciót hajtottak végre. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a kétnyelvűség hiányára és az évek óta tartó politikai tétlenségre.
 
A peredi és dunaszerdahelyi megmozdulások során rendőri beavatkozásra is sor került, de az akciót tovább folytatták Ekelen és Gombaszögön.
 

„Eljött az idő, hogy még többet tegyünk, mert a kétnyelvűség terén az elmúlt huszonöt évben alig történt előrelépés. A kétnyelvűség ügyét a rendőrség fellépés után is vállaljuk, ezentúl névvel és arccal: videónkban a KDSZ aktivistái 5 év után felfedik kilétüket” – közölték.

„A rendőrség közbelépése után úgy éreztük, hogy névvel kell vállalnunk a kétnyelvűségi akciókat. A két helyszínen 26 társunkat igazoltatták, úgy állunk ki értük, hogy mindannyian felvállaljuk a nevünket – öt évnyi névtelenség után”mondta el a Főtérnek Kovács Balázs alapító. Kovács azt is elmondta, hogy négy társuk indul a szlovákiai parlamenti választásokon a Magyar Közösség Pártjának színeiben: Orosz Örs, Zachar Pál, Bóna Zoltán és Bauer Ildikó a párt listájára a Fiatal Függetlenek csoport tagjaiként került fel. 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
!Pöpec!
2016. január 18. 18:40
Hajrá magyarok, hajrá Felvidék!
gyurmandia73
2016. január 18. 18:13
Fantasztikus. Minden tiszteletem a Tiétek.
1234
2016. január 18. 18:09
Végre megszabadulnak lassan, legalább egyesek a beléjük nevel "bűnös nép" tudattól. Végre kezdenek nem rettegni minden másodpercben attól, hogy valaki észreveszi, ők magyarok.
Lotti
2016. január 18. 18:02
Tisztelet azoknak akik nem csak beszélnek, de cselekszenek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!