Trump a mentális betegségek kezelésével szorítaná vissza a fegyveres erőszakot

2016. január 03. 09:48

A republikánus Donald Trump szerint a mentális betegségek kezelésével kellene visszaszorítani a fegyveres erőszakot az Egyesült Államokban, nem pedig a fegyverviselés korlátozásával. Az üzletember Barack Obama elnök bejelentésére reagált, mely szerint az elnök fontolgatja a fegyverviselés korlátozásának elnöki rendelettel történő, tehát a kongresszus hozzájárulása nélküli bevezetését.

2016. január 03. 09:48

Az elnöki ambíciókat dédelgető republikánus Donald Trump azt mondta a CBS televíziónak, hogy a mentális betegségek kezelésével kellene visszaszorítani a fegyveres erőszakot az Egyesült Államokban, nem pedig a fegyverviselés korlátozásával. Trump a csatorna szokásos vasárnapi vitaműsorának adott interjút, részleteket azonban már szombaton nyilvánosságra hozott a CBS. A politikus Barack Obama elnök azon bejelentésére reagált, hogy fontolgatja a fegyverviselés korlátozásának elnöki rendelettel történő, tehát a kongresszus hozzájárulása nélküli bevezetését.

 
Donald Trump azt mondta, nem támogatja az elképzelést, mert ezzel az elnök megsértené az alkotmány második kiegészítését, amely rögzíti az amerikaiak fegyvertartási és –viselési jogát. „Nem tetszik nekem ez, nem tetszik semmi, ami megváltoztatná az alkotmány második kiegészítését. Sok más szabályozási lehetőség van még” – fogalmazott az üzletember. Szerinte az Egyesült Államokban „rémséges mentális problémák vannak”, ezeket kell orvosolni. „Bezárjuk a gyógyításra szolgáló intézményeket szerte az országban, pedig szörnyű mentális gondok vannak, és senki nem tesz semmit. Csakis a fegyverviselést kárhoztatják, pedig nem a puska húzza meg a ravaszt” – mondja az interjúban a republikánus elnökjelölt-aspiráns.
 
Obama terveire a politikusok közül egyelőre csak Donald Trump reagált, de a Nemzeti Lőfegyver Szövetség (NRA) már az interjú megjelenése utáni percekben nyilatkozatban ítélte el az elnöki elképzelést. Az amerikai lőfegyveripar termelése rendkívüli mértékben megnőtt, és az amerikaiak több kézifegyvert vásárolnak, mint valaha. Erről a The Washington Times pár hónappal ezelőtt közölt felmérést.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2016. január 04. 09:17
A szegények a gazdagok kiszolgáltatottjai, akiket szüntelenül kizsákmányolnak. Meggazdagodni vagy örökséggel vagy könyörtelen ravaszkodással lehet. A "demokratikus" társadalmi rendet csak modern RENDI társadalmi felépítéssel lehet elérni, a "pártok" nem mások, mint könyörtelen ravaszkodások, tehát MIND kártékonyak.
korona
2016. január 04. 08:58
Itt is meg kellene engedni a fegyverviselést, mert az a tömeg elnyomásának egyetlen ellenszere. Tulajdonképpen azért is van benne az USA alkotmányában, amely úgy kezdődik, hogy:"Mindnki szabadnak születik." Senkinek nincs joga arra, - a mai világban - hogy "megparancsolja" a másiknak, hogy HOL, HOGYAN, KIVEL, MIKÉNT éljen. A nagykorúság elérése után NEM LEHET SENIK, SENKINEK A TULAJDONA! Az ember szabad!
Akitlosz
2016. január 03. 18:56
Eleve ott kezdődik,hogy mentálisan ép ember ugyan miért is akarna fegyverrel közlekedni? Attól nem jobb lesz a közbiztonság, hanem csak rosszabb. S idegbetegek lesznek a rendőrök is, mint Amerikában mert mindenkinél fegyver lehet, s még egyszerű közúti ellenőrzésből is sokszor lövöldözés lesz, míg például Magyarországon ugyan nem.
tango47
2016. január 03. 18:45
„Bezárjuk a gyógyításra szolgáló intézményeket szerte az országban, pedig szörnyű mentális gondok vannak,..." Csak ne panaszkodjon! Ennek köszönheti, hogy szabadon kóborolhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!