Terrortámadás Jakartában: tizenheten vesztették életüket

2016. január 14. 12:01

Ismeretlenek csütörtök délelőtt motorkerékpárról gránátokat dobtak a jakartai Sarinah bevásárlóközpont előtti rendőrségi ellenőrzőpontra. Az elkövetők és a rendőrség tűzpárbajba keveredtek. A támadásban tizenheten vesztették életüket.

2016. január 14. 12:01

Ismeretlenek csütörtökön helyi idő szerint 10:45-kor motorkerékpárról gránátokat dobtak a jakartai Sarinah bevásárlóközpont előtt található rendőrségi ellenőrzőpontra.

A robbantások után a támadók tűzpárbajba keveredtek a helyszínre vonuló rendőrséggel.

A hatóságok végül egy moziban végeztek több támadóval is, akik közül ketten öngyilkos merényletre készültek. A rendőrség további négy embert - akiknek szintén köze lehetett a támadáshoz – letartóztatott.

A támadásban az Al Jazeera arab hírtelevízió szerint 17 ember – hét civil, öt rendőr és öt merénylő – vesztette életét.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sinistra
2016. január 14. 16:49
Egy biztos, ahol muszlim van, ott jóval esélyesebb a terror megjelenése. Ahol nincs muszlim, ott sokkal kisebb. Tiszta sor.
heep
2016. január 14. 13:24
Az ilyenekből van már pár millió Európában is és még úton van ide kb 10 millió. Mindegyik nyakában a tábla, hogy: "Engem a Merkel hívott meg. Az ő vendége vagyok. Nekem minden ingyen jár és mindent büntetlenül szabad megtennem.".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!