Schulz uniós terrorellenes összefogást szeretne

2016. január 18. 21:42

Gyilkos erőszakkal és mély szomorúsággal kezdődött az újév úgy, ahogy az előző befejeződött – jelentette ki Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke. Az EP elnöke szerint uniós szintű együttműködés szükséges a terrorizmus elleni harcban.

2016. január 18. 21:42

Uniós szintű terrorellenes összefogásra szólított fel az Európai Parlament elnöke a testület plenáris ülésének megnyitóján hétfőn Strasbourgban. A terrorizmus elleni harcot a demokratikus értékekre építve, a rendőrség, a jogállamiság és az EU-szintű együttműködés fegyverével vívják – hangsúlyozta Martin Schulz.

Az újév úgy kezdődött, ahogy az előző befejeződött: gyilkos erőszakkal és mély szomorúsággal – mondta a politikus.

A brutális párizsi, tuniszi, jakartai és máshol elkövetett terrortámadásokat követően, a január 12-én Isztambul szívében elkövetett támadásban tíz német EU-állampolgár halt meg, kilenc súlyosan megsebesült. A január 15-i merénylet Ouagadougouban, Burkina Fasóban több mint két tucat embert ölt meg hét különböző országból és ötvenet megsebesített – emlékeztetett Schulz.

Az uniós elnök kifejezte együttérzését az áldozatok családjának és hozzátartozóinak, és a sebesültek gyors felépülését kívánta. „A határok nélküli terrorizmus a szabadságunkat célozza és mindannyiunkat fenyeget, Törökországban, Európában, mindenhol. Ezek a cinikus gyilkosságok nem félemlítenek meg minket” – fogalmazott a parlament elnöke.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
telekaszter
2016. január 19. 14:57
Az Unió eddig ténykedéséből kiindulva, 2020-ra lesz is valami az egészből..
választópolgár
2016. január 19. 12:31
(Nyugat)Európa jelenlegi állapota tükrözi a vezetői kvalitását, aminek éke példéja az általános iskolát sikeresen elvégzett sulc. De beszélhetnénk a taxisofőr faymannról, vagy a gyermektelen aggszűz angela merkelről is, aki a valóságtól elrugaszkodott téveszméit egy kontinensre vetíti ki és erőszakolja rá.
nemecsekelek
2016. január 19. 11:11
Én meg uniós Juncker, Merkel, Schulz ellenes összefogást szeretnék. Ismét hasznosítani lehetne Szent Ilona szigetét.
Berecskereki
2016. január 19. 10:52
"Brüsszelben már a dátumot is tudni vélik, mikor esik szét az EU Nem találkoztuk optimista emberrel az EU csúcsszerveinek tisztviselőivel folytatott háttérbeszélgetéseinken. Többen is osztják a nézetet, hogy a leendő magállamok már dolgoznak azon, hogyan szakítsák le magukról a perifériát. Azt mondják, 2017 lehet a mágikus évszám." http://vs.hu/kozelet/osszes/brusszelben-mar-a-datumot-is-tudni-velik-mikor-esik-szet-az-eu-0119
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!