Halára késeltek egy menekültszálláson dolgozó nőt Svédországban

2016. január 26. 13:03

Halálra késeltek egy fiatal dolgozót a svédországi Mölndalban található menekültszálláson. A táborban olyan kiskorú migránsokat szállásolnak el, akik gyám nélkül érkeznek az országba. A gyilkosság gyanúsítottja is egy fiatal migráns, akit hétfőn letartóztatott a rendőrség. A támadás oka egyenlőre ismeretlen.

2016. január 26. 13:03

Belehalt sérüléseibe egy 22 éves svéd nő, akit a Göteborg közelében található mölndali menekültszálláson késeltek meg. A támadás után a sérültet azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

A táborban, ahol az áldozat dolgozott, olyan 14-17 év körüli menekülteket szállásolnak el, akik felnőtt gyám vagy hozzátartozó nélkül érkeznek az országba.

Egy fiatal migráns a gyanúsított 

A gyilkosság gyanúsítottja szintén egy tinédzser migráns, akit hétfőn le is tartóztattak, ám a támadás okát, az elkövető korát és nemzetiségét egyenlőre nem tette publikussá a rendőrség.

A svéd miniszterelnök is a tragédia helyszínére sietett

A tragédia után a helyszínre látogatott Stefan Löfven svéd miniszterelnök, aki elítélte a támadást, azonban hozzátette: „túl korai” lenne bármilyen következtetést levonni az esetből, ugyanakkor mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a személyzet és a menekültszállás lakói biztonságban érezhessék magukat.

A késelés épp aznap történt, mikor Dan Eliasson, a svéd rendőrség vezetője további 4100 rendőrt igényelt a terrorizmus elleni harchoz, a migránsok kitoloncolásához és a menekültszállások rendőrségi figyeléséhez.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. szeptember 22. 21:10
Amneszti internationál ingerküszöbét nem érte el? ENSZ felszólalt az őslakos svédek védelmében? bankimun nem kap sokkot, mint a magyar határt megtámadó bűnözők levizispriccelésétől? Egyetlen ilyen eset is sok lenne és ki kéne hogy verje a biztosítékot, de ez már a sokadik gyilkosság csak svédországban amit pár hónap alatt elkövettek migránsbűnözők a svédek ellen.
Viator
2016. augusztus 03. 17:11
Az sem biztos, hogy kiskorú volt. A valódi életkorukat éppen úgy letagadják, mint azt, hogy honnan jöttek. Ha egy 20 éves pakisztáni hím előember azt hazudja, hogy 14 éves szíriai, az okos svédek úgy veszik nyilvántartásba, és mint kiskorút, aki háborús országból érkezett, biztosan nem utasítják ki.
alex.leopardi
2016. február 05. 08:58
kezdődik
alex.leopardi
2016. február 05. 08:58
én már dühödt vagyok,már a baloldali biztonságiak is veszélyt kiáltanak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!