Újabb rendőrkontingenssel segítjük a szlovénokat

2015. december 28. 10:23

Ötvenkét magyar rendőr indult hétfőn Szlovéniába, hogy szlovén irányítás alatt az illegális bevándorlással kapcsolatos feladatokat lássanak el. Főleg a befogadóállomásokon teljesítenek majd szolgálatot, de részt vesznek a zöldhatár őrizetében és mélységi ellenőrzésekben is.

2015. december 28. 10:23

Elindult hétfő reggel Budapestről a második magyar rendőrkontingens Szlovéniába, ahol az illegális bevándorlással kapcsolatos feladatokat lát majd el. A Készenléti Rendőrség bázisán tartott sajtótájékoztatón Papp Károly országos rendőrfőkapitány elmondta: 52 rendőr utazik Szlovéniába, ahol január 31-ig teljesítenek szolgálatot.

A magyar rendőrök szlovén irányítás alatt dolgoznak majd. A magyar rendőrök elsősorban a befogadóállomásokon teljesítenek szolgálatot, közreműködnek a zöldhatár őrizetében, az úgynevezett mélységi ellenőrzésben és a közrendvédelmi feladatok ellátásában.

Az elsők egyikeként segítünk a szlovéneknek

Papp Károly elmondta azt is, hogy idén az egyik legnagyobb kihívást az illegális bevándorlással és a határvédelemmel kapcsolatos feladatok jelentették. Felidézte, Magyarország a schengeni határellenőrzési kódex szabályainak betartása érdekében három pilléren álló intézkedéseket hozott az év közepén: szigorított az illegális bevándorlással kapcsolatos jogszabályi környezeten, műszaki akadályt telepített az érintett határszakaszra és felállították a határrendészeti igazgatóságot.

Ennek eredményeként a migráció a zöldhatáron szinte megszűnt, ma már ellenőrzött keretek között történik a személy- és járműforgalom beléptetése a határokon - tette hozzá a rendőrfőkapitány. Szólt arról is, hogy Szlovénia október végén kért segítséget a rendőri feladatok ellátására, erre Magyarország az elsők között válaszolt, és a kormány döntése értelmében november 9-e és 2016. január 31-e között rendőröket küld az országba.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondiner
2016. február 26. 12:40
A V4-ek kibővített összefogása példaértékű lehet. A magyar kormány segítsége Macedóniában és Szlovéniában mintát jelent, amihez csatlakozhat Szerbia és Horvátország, a határait már védi Bulgária, talán a románoknak is megjön az esze. A menekültek - a valódiak - számára meg jöhet az a megoldás, hogy Németország (és a kvótát követelő nyolc EU-s állam) a török táborokba kitelepült hatóságaival már ott kiválaszthatja azokat, akiket be kíván fogadni, és az utaztatásukat professzionálisan oldja meg. Ebben az esetben már ott kiszűrhetők az IS emberei, valamint azok, akik az EU-ból mentek az IS kötelékeibe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!